Preţul aurului, aproape de cea mai mare creştere lunară după august 2011

Preţul aurului se îndreaptă, marţi, spre cea mai mare creştere lunară după cea înregistrată în august 2011, susţinut de problemele economice din Europa şi SUA care măresc probabilitatea revenirii cotaţiilor spre recordul de aproape 1.900 dolari pe uncie atins anul trecut, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 17:05
Preţul aurului, aproape de cea mai mare creştere lunară după august 2011

Interesul pentru plasamentele în aur de la sfârşitul lui ianuarie contrastează cu situaţia din decembrie, când preţurile au scăzut cu peste 10%, cel mai amplu declin lunar consemnat după prăbuşirea băncii Lehman Brothers.

La ora 15:23 GMT, aurul era tranzacţionat în creştere cu 0,8%, la 1.742,59 dolari uncia, după un vârf de 1.747,39 dolari uncia atins în timpul tranzacţiilor, cel mai ridicat nivel după jumătatea lui decembrie şi în urcare cu circa 11% pe parcursul acestei luni.

Cererea este susţinută de informaţii sub aşteptări privind încrederea americanilor în economia SUA, temeri că Portugalia ar putea urma un parcurs asemănător cu cel al Greciei, dar şi de aşteptările unei evoluţii economice slabe a zonei euro în primul trimestru.

Cotaţia aurului a coborât în ultimele câteva luni de la un nivel record de 1.920,3 dolari uncia atins în septembrie anul trecut, iar investitorii se întreabă dacă tendinţa ascendentă din ultimii 11 ani a luat sau nu sfârşit.