Preţul carburanţilor continuă să crească înainte de weekend. Diferență record de preț între motorină și benzină

Petrom, liderul pieței carburanților din România, măreşte din nou prețurile la motorină şi benzină. Este a șasea scumpire din ultima săptămână.

14 oct. 2022, 10:07
Preţul carburanţilor continuă să crească înainte de weekend. Diferență record de preț între motorină și benzină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, a afişat în 14 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de 7.27 lei pntru litrul de benzină standard, respectiv 8.71 lei pentru litru de motorină standard. După aplicarea reducerii de 50 de bani, şoferii ajung să plătească 6,77 lei pe litru la benzină și 8,21 lei pe litru la motorină.

Este a șasea scumpire operată de Petrom în ultima săptămână, de vinerea trecută încoace, când prețurile au început să crească din nou, după o lungă perioadă de ieftiniri semnificative, scrie Economica.net.

Citeşte şi: Criza gazelor s-ar putea agrava în Europa în 2023, după folosirea rezervelor în iarnă. Petrolul s-a scumpit

 

Diferență record de preț între litrul de motorină și cel de benzină

Față de ziuaprecedentă, prețul a crescut cu trei bani pe litru la benzină și cu opt bani pe litru la motorină. După scumpirea de azi, crește și mai mai mult diferența de preț dintre benzină și motorină, și ajunge la 1,44 lei pe litru, o valoare record.

Citeşte şi: Rabla 2023. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre programul de casare a mașinilor

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

La finalul lunii septembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea compensării cu 50 de bani a litrului de carburanți, atât pentru benzină, cât și motorină.