Prețul carburanților la 27 martie. O nouă scumpire la începutul săptămânii

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a scumpit azi litrul de benzină. Diferența de preț dintre benzină și motorină se tot reduce.

27 mart. 2023, 12:02
Prețul carburanților la 27 martie. O nouă scumpire la începutul săptămânii

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou benzina standard.

Prețul carburanților la 27 martie. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează luni, 27 martie 2023, un preț de 6,66 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,12 lei/litrul.

Calculele Economica.net arată că față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina cu patru bani pe litu, menținând prețul motorinei.

Citește și: Ce se întâmplă cu facturile românilor de la 1 aprilie. Vor fi vizați toți consumatorii casnici

Prețul carburanților continuă să crească

Scumpirea benzinei vine după ce, acum două zile, Petrom a ieftinit motorina cu patru bani pe litru, menținând prețul benzinei. Cu două zile înainte, compania scumpise benzina cu cinci bani pe litru, menținând prețul motorinei. Scumpirea de atunci a fost prima după mai bine de două săptămâni și jumătate în care prețurile au tot scăzut la Petrom.

După ultimele mișcări ale prețurilor, diferența de preț dintre cei doi carburanți a ajuns acum la doar 46 de bani pe litru, asta după ce anul trecut ajunsese și la 1,5 lei/litru.

Citește și: România suferă în continuare de maladia inflației. Țările din Est se confruntă cu unele dintre cele mai mari creșteri de prețuri

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.