Preţul cărnii de miel a explodat cu două săptămâni înainte de Paşti! Românii se revoltă: „Preferă să o arunce”

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului creştin, Învierea Domnului Iisus, iar preţul cărnii de miel, una dintre piesele de bază ale mesei tradiţionale de Paşti, este mai mare decât a fost vreodată în România.

03 apr. 2023, 17:02
Preţul cărnii de miel a explodat cu două săptămâni înainte de Paşti! Românii se revoltă: „Preferă să o arunce”

Creşterea ratei inflaţiei a făcut ravagii în ultimul an printre români, care au asistat nepuntincioşi la creşterea tuturor preţurilor, dar totuşi, consumatorii au fost şocaţi de preţurile cu care se vinde carnea de miel, în condiţiile în care fermierii se plâng de faptul că produsele lor nu au căutare şi că preferă să vândă spre lumea arabă.

Astfel, la o vizită făcută sâmbătă în Piaţa şi în Hala Obor, Bugetul.ro a constatat că preţul cărnii de miel întrece orice limită, ajungând să fie absolut prohibitiv pentru majoritatea românilor. Un kilogram, în cazul în care acesta este cumpărat în carcasă, ajunge si la 45 de lei.

Prețuri din Hala Obor

preț carne de miel (întreg) – 40-45 de lei/kilogramul

preț pulpă  – prețurile pornesc de la 35 de lei/kilogramul

prapor – 10 lei

Prețuri Piața Obor, etajul 1

preț carne de miel (întreg) – 39,99-41 de lei/kilogramul

preț pulpă –  prețurile pornesc de la 29 de lei/kilogramul

Preţul cărnii de miel în hypermarket

În imaginile publicate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, se poate vedea că un kilogram de carcasă se vinde în Carrefour cu 48,90 de lei. Alături de fotografie, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a adăugat:

„Test la prețul cărnii de miel în Carrefour – 49 lei kilogramul de carcasă de miel!

De Paște credeți că va crește sau va scădea prețul la carnea de miel?”

„Dacă nu latră o să se scumpească”, „Cumpărăm după Paști”, „Anul trecut era la reducere 50% după Paște, n-o cumpără nimeni! Păi de să cumpărăm proaspătă la un preț rezonabil? Preferă s-o arunce!”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Citeşte şi: Unde este primul frigider din România cu mâncare gratis