Unde este primul frigider din România cu mâncare gratis

Veste excelentă pentru cei mai săraci dintre români: a fost creat primul frigider comunitar din care poți mânca pe gratis. 

03 apr. 2023, 12:30
Unde este primul frigider din România cu mâncare gratis

Vremurile de criză determină autoritățile să-și asume și mai multe măsuri de sprijin pentru populație. În Câmpina a fost montat primul frigider comunitar. E aprovizionat cu de toate: carne, lactate, conserve și dulciuri. Frigiderul este alimentat zilnic, susține Observatorul Prahovean.

Frigiderul „funcționează” din 20 martie. Oamenii cu suflet mare din oraș sprijină proiectul.

„Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor…

Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1.000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea”, a precizat pentru sursa citată Valentin Dimon, manager al proiectului Frigiderul Comunitar.

 

Frigiderul „anti-sărăcie”, o speranță pentru cei mai amărâți dintre români

 

Proiectul a fost primit cu mare deschidere de comunitățile locale. Persoane fizice, dar și operatori economici donează produse alimentare. Astfel, în doar 10 zile, 25 de familii cu copii au venit să ia alimente de strictă necesitate din frigiderul comunitar. Pe lista de așteptare sunt însă 350 de persoane nevoiașe, care așteaptă ca frigiderul să se umple.

În România, prețurile produselor de bază au crescut, în medie, cu 50%, în ultimul an. Totul, în contextul în care cetățenii din țara noastră sunt cei mai săraci din Europa, cot la cot cu cei din Bulgaria.