Preţul cărnii de miel s-a dublat faţă de anul trecut. Marius Budăi: Pensionarii cu 1000 de lei pensie nu-şi permit

Preţul cărnii de miel s-a dublat faţă de anul trecut. Ministrul Muncii a declarat că pensionarii care au un venit de 1000 de lei pe lună nu îşi permit anul acesta să mai cumpere şi miel de Paşte.

19 apr. 2022, 16:40
Preţul cărnii de miel s-a dublat faţă de anul trecut. Marius Budăi: Pensionarii cu 1000 de lei pensie nu-şi permit

Preţul cărnii de miel s-a dublat faţă de anul trecut. Cu doar câteva zile înainte de Paşte, kilogramul de miel a ajuns să coste 60 de lei. Asta înseamnă că, din păcate, tradiţionalul miel va lipsi de pe mesele multor români anul acesta.

Preţul cărnii de miel s-a dublat faţă de anul trecut. Anunţul făcut de Marius Budăi

Citeşte şi Preţ carne de miel. Cât te costă friptura de Paşte la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image. Cea mai bună ofertă!

Carnea de miel s-a scumpit cu 50 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Marius Budăi a declarat că mulţi dintre pensionarii care au o pensie de doar 1000 de lei  nu-şi vor mai permite anul acesta să cumpere miel de Paşte. Cu toate acestea, ministrul Muncii a anunţat că PSD va face tot posibilul pentru a sprijini catevoriile vulnerabile.

„Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient pentru un pensionar cu 1000 de lei, că nu-şi permite”, a precizat Marius Budăi.

În pieţe, mielul de vinde cu 40-45 de lei pe kilogram, în timp ce în marile magazine carnea de miel costă între 55 şi 60 de lei. Reamintim că anul trecut carnea de miel costa în pieţe între 30 şi 35 de lei.

Citeşte şi Cât costă carnea de miel la Kaufland. Oamenii sunt şocaţi de preţurile de la raft: „Prețul pe care l-am găsit m-a speriat”

Şi preţul altor alimente tradiţionale de Paşte a crescut. De exemplu, telemeaua de oaie costă între 40 – 43 de lei pe kilogram, în timp ce pasca poate costa până la 200 de lei, în funcţie de cantitate şi ingrediente. De asemenea, un cozonac poate ajunge la 150 de lei.

 


loading...
Partenerii noștri