Preţ carne de miel. Cât te costă friptura de Paşte la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image. Cea mai bună ofertă!

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar prețul la carnea de miel este mai mare față de anii anteriori, în contextul inflației tot mai mari.

19 apr. 2022, 14:10
Preţ carne de miel. Cât te costă friptura de Paşte la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image. Cea mai bună ofertă!

Preţ carne de miel. Fie carenea de miel cât de scumpă, românul are grijă să aibă la masa de Paşte un stufat, o firptură, ca să nu mai vorbim de tradiţionalul drob de miel. Foarte mulți români sunt tentați să o înlocuiască cu alte tipuri de carne, având în vedere prețul piperat.

Pe lângă piețe, unde carnea de miel este scoasă la vânzare de ceva timp, putem cumpăra carne pentru masa de Paște și din marile magazine, precum Lidl, Carrefour, Kaufland sau Mega Image.

Mai exact, cei care aleg să cumpere mielul viu, direct de la stână, vor plăti 20 de lei pe kiogram, în timp ce dacă vor ca mielul să fie deja tăiat, atunci vor plăti peste 40 de lei pe kilogram.

Paşte 2022. Carnea de miel şi legumele de primăvară costă mai mult anul acesta. Veşti proaste pentru români
În cazul în care cumpără carnea de miel din abator, românii se pot aștepta și la prețuri de până la 60 de lei pentru un kilogram de carne, având în vedere că se adaugă și costurile de prelucrare.

În piețele din România, înainte de Paște 2022, un kilogram de carne de miel se vinde cu aproximativ 50 de lei. Astfel, cum un miel ajunge să cântărească aproximativ 10 kilograme, prețul acestuia ajunge la 500 de lei. Pentru foarte mulți români, costurile sunt mult prea ridicate, astfel că fie ajung să cumpere carne de miel la kilogram, fie să o înlocuiască cu pui sau curcan.

În marile magazine, un kilogram de carne de miel costă între 50 și 60 de lei, înregistrându-se o scumpire cu aproximativ 35% față de anul trecut. Cei care vor cotlet de miel pot ajunge să plătească până la 62 de lei pe kilogram

Paşte 2022. Greşeala pe care o fac mulţi români când cumpără carne de miel. Avertisment ANPC

Cât costă kilogramul de carne de miel
Spre exemplu, la Lidl, organele de miel pentru drob costă 64,9 lei per kilogram, în timp ce sfertul posterior de miel costă 59,9 lei per kilogram. Mai ieftin este capul de miel, care costă 19,9 lei per kilogram.

Carne de miel şi drob de miel, oferta LIDL pentru Paşte 2022. Preţuri avantajoase pentru toate buzunarele. Reţeta lui Antonio Passarelli pentru friptură de miel

În magazinele Carrefour, kilogramul de pulpă de miel cu os costă 42,49 de lei.

În medie, la Kaufland, prețul cărnii de miel este de 54,99 de lei per kilogram, în timp ce la Mega Image găsim carnea și la 40 de lei per kilogram, la promoție.

Cât costă carnea de miel la Kaufland. Oamenii sunt şocaţi de preţurile de la raft: „Prețul pe care l-am găsit m-a speriat”

Carnea a ajuns un produs de lux din cauza scumpirilor în lanț. Producătorii au fost nevoiți să ceară mai mult pe un kilogram de carne după ce toată producția s-a scumpit enorm. Spre exemplu, în ultimul an, porumbul, folosit la furajarea animalelor, aproape că s-a dublat la preț până la aproximativ 1.600 de lei tona. Astfel, un kilogram de muşchi de porc a ajuns să coste 35 de lei, o scumpire de 5 lei într-o singură lună.

Carnea de miel s-a scumpit cu 30% și se va vinde de Paște cu peste 40 de lei kilogramul la piață și un kilogram de piept de pui va depăşi în curând 30 de lei, spun crescătorii de păsări. Per total, de la începutul lunii aprilie, produsele din carne sunt mai scumpe cu 20%.

Din cauza asta, tot mai mulţi români spun că au ajuns să mănânce carne mai rar. Scumpirile din ultima perioadă se vor resimţi cel mai tare în buzunarele românilor în pregătirile pentru masa de Paşte.