Preţul de distribuţie a gazelor, majorat cu 8%. Scumpirea se va resimţi şi în factura consumatorilor

Furnizorii de gaze naturale au cerut, miercuri, o majorare a tarifului de distribuţie. Astfel, companiile din domeniu vor să crească preţul gazelor cu 10 procente. Majorarea s-ar putea resimţi şi în factura consumatorilor casnici.

30 mai 2013, 08:11
Preţul de distribuţie a gazelor, majorat cu 8%. Scumpirea se va resimţi şi în factura consumatorilor

Companiile din domeniul distribuţiei gazului vor să crească tariful cu 10% pentru a-şi acoperi cheltuielile şi a realiza noi investiţii.

Majorarea ar putea fi resimţită şi în factura consumatorului casnic. Astfel, facturile la gaze vor fi mai mari cu trei procente.

Creşterea de preţ trebuie să fie aprobată de Autoritatea de reglementare în energie.

„Au acumulat nişte cheltuieli care nu au fost transpuse în tarife şi vor să le recunoaştem în tarife o anumită creştere a cheltuielilor, pentru a putea să facă investiţii. Noi nu putem să spunem înainte de a solicita toate documentele prin care ei să ne dovedească că au făcut acele cheltuieli, să dovedească că au fost făcute în scopul creşterii calităţii serviciilor.”, a declarat la România TV Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE.

O majorare a preţului gazelor naturale va fi făcută de la 1 iulie, când preţul reglementat va creşte cu 8%.

„Avem o singură certitudine, la 1 iulie preţul la gaze va creşte cu 8%. Majorarea este dată în memorandumul pe care România l-a semnat cu instituţiile financiare internaţionale”, a completat Havrileţ.

Ultima scumpire a preţului gazelor a avut loc la 1 aprilie, însă doar pentru consumatorii persoane juridice.