Preţul petrolului a scăzut cu 7%, cea mai mare cădere din vara lui 2020

Mai multe ţări mari din Europa au fost nevoite să reintre în carantină din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19, în timp ce programele de vaccinare au încetinit din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare ale vaccinului produs de compania AstraZeneca, care este distribuit pe scară largă în Europa.

19 mart. 2021, 08:49
Preţul petrolului a scăzut cu 7%, cea mai mare cădere din vara lui 2020

Preţul petrolului au scăzut joi cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută, din cauza temerilor tot mai mari provocate de creşterea cazurilor de Covid-19 în Europa şi de aprecierea dolarului american.

Declinul preţurilor nu a afectat doar ţiţeiul, ci şi preţurile păcurei şi benzinei, care au coborât cu peste 5%.

Pieţele incluseseră în preţuri cel mai bun scenariu, al redresării cererii. Toată lumea sărbătorea campaniile de vaccinare şi reducerea restricţiilor, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Preţul petrolului are cea mai lungă perioadă de scădere din februarie 2020

”Acum, situaţia din Europa a scăpat de sub control aproape complet. Carantinele din Polonia şi Italia lovesc în centrul scenariului de redresare a cererii şi al tezei care a alimentat creşterea preţurilor”, a arătat Kilduff, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,72 de dolari, sau cu 6,9%, şi au închis la 63,28 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas International (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 4,6 dolari, sau cu 7,1%, la 60 de dolari pe baril.

Ambele contracte au scăzut cu peste 11% începând din 8 martie. Seria de scăderi din ultimele cinci zile este cea mai lungă pentru petrolul WTI după februarie 2020, iar pentru petrolul Brent după septembrie 2020.

Citeşte şi: Lockdown-urile din timpul pandemiei au provocat pagube de 10 mii de miliarde de euro economiei mondiale


loading...
Partenerii noștri