Preţul petrolului american, la cel mai scăzut nivel ultimii 20 de ani, în urma pandemiei de COVID-19

Prețul petrolului american a scăzut la un nivel nemaivăzut din 1999, pe fondul reducerii cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus. Preţul barilul de West Texas Intermediate (WTI), referința pentru SUA, a scăzut cu 14%, ajungând la 15,65 dolari în Asia, anunţă BBC.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 05:25
Preţul petrolului american, la cel mai scăzut nivel ultimii 20 de ani, în urma pandemiei de COVID-19

Piaţa petrolului se află sub presiune din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, având în vedere că cererea a scăzut drastic, dar a apărut şi un conflict între producători legat de reducerea producţiei.

La începutul acestei luni, membrii OPEC și aliații lor au convenit în sfârșit un acord record pentru a reduce producția globală cu aproximativ 10%. Analiştii atrag atenţia ca această reducere nu este suficientă pentru a readuce echilibrul în piaţă.

Între timp, îngrijorarea continuă să crească că instalațiile de depozitare din SUA vor rămâne fără capacitate de stocare întrucât stocurile de la Cushing, principalul punct de livrare în SUA pentru petrol, au crescut cu aproape 50% de la începutul lunii martie, potrivit ANZ Bank.

Petrolul Brent, etalonul folosit de Europa și de restul lumii, a avut o evoluție mai temperată, coborând cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril.