„Prețul” plătit de un român din Italia care a devenit milionar în euro, după un accident de muncă. Își va petrece viața într-un scaun cu rotile

Un român din Italia, în vârstă de 30 de ani, a devenit milionar în euro după ce a fost victima unui acident de muncă care l-a lăsat imobilizat de la mijloc în jos.

24 iun. 2021, 20:48
„Prețul” plătit de un român din Italia care a devenit milionar în euro, după un accident de muncă. Își va petrece viața într-un scaun cu rotile

Un român din Italia, în vârstă de 30 de ani, a căzut în gol de la o înălțime de 10 metri în timpul programului, iar în urma accidentului a rămas invalid și își va petrece tot restul vieții înt-un scaun cu rotile. Tânărul a trecut prin groaznica experiența în 2017, iar în urma procesului cu firma angajatoare, românul a fost despăgubit cu peste 1 milion de euro.

Cu toate că românul a primit deja banii, procesul continuă până în ziua de azi. Miercuri audierile au continuat la Curtea din Modena. Acuzațiile care se aduc firmelor pentru care lucra românul vizează neglijenţa gravă cu încălcarea reglementărilor de prevenire a accidentelor.

La proces au luat parte managerii firmelor și tehnicianul de șantier responsabil, iar în cadrul audierilor au fost ascultaţi consultanții ambelor părți. Magistrații au analizat circumstanțele în care s-a produs accidentul și care a dus la rănirea gravă a tânărului muncitor. Au fost investigate și cauzele care ar fi putut cauza căderea de la 10 metri a românului.

Imediat după accident, la fața locului s-au prezentat echipajele de salvare dar și reprezentanţii Inspectoratului Muncii, care au făcut cercetări. În cadrul procesului au fost audiate și persoanele prezente la momentul producerii groaznicului incident, notează Antena 3.

Un român din Italia. Accident cumplit, doi şoferi au murit arşi de vii

Accident cumplit în Italia

, pe autostrada A1, în dreptul localităţii Fiorenzuola d’Arda din provincia Piacenza. Un TIR a intrat într-o cisternă care era încărcată cu GPL. În urma impactului, cisterna a luat foc, iar cei doi şoferi au murit arşi de vii.

În urma impactului, cisterna a luat foc, iar cei doi şoferi au murit arşi de vii. Flăcările s-au extins şi la o altă maşină în care se aflau două femeie. Din fericire, acestea au reuşit să iasă şi autoturism la timp. Din cauza accidentului, autostrada A1 a fost închisă între Piacenza Sud și Fiorenzuola, pe ambele sensuri, creându-se astfel cozi lungi de 10 km.

Compania Autostrade per l’Italia îi sfătuiește pe șoferii care circulă spre Bologna să iasă de pe autostradă la Piacenza Sud și să parcurgă SS9 Emilia pentru a intra din nou pe A1 pe la Fiorenzuola.

Cei care merg la Milano, în schimb, sunt sfătuiți să urmeze același traseu, dar în direcția opusă, potrivit rotalianul.ro.