Preţul REAL al cireşelor din import! Vin cu 6 lei şi sunt vândute în piaţă cu 150 lei

Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020 13:28 // Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Cireşele sunt considerate fructe de lux, însă preţul celor aduse din import în această perioadă a întrecut orice aşteptări. Cu o singură privire aruncată în piaţă, oamenii sunt şocaţi de abuzul comercianţilor. 

Cireşele pe care comercianţii ne cer 150 de lei kilogramul, în pieţele din Bucureşti sunt importate cu maxim 6-7 lei, potrivit pomicultorilor.

"Astea care sunt cu 150 de lei sunt cireşe aduse din import. Un euro, un euro jumătate, mai mult nu e kilogramul de cireşe", a spus Gheorghe Voica, un pomicultor din Argeş. Eu nu cred că o să dau cireşele mai scumpe de 5 lei (kilogramul), că nu am cum", a mai declarat acesta.

Citeşte şi: Veste proastă pentru şoferi! Se scumpesc carburanţii

Însă, ca să mâncăm cireşe româneşti la preţuri normale, va trebui să mai aşteptăm.

"De bună calitate, în piaţă, cărnoase, roşii şi mari sunt cireşele de iunie şi iulie. În colecţia de soiuri de la Piteşti nu există niciun cireş copt la ora asta. Nici cele de proastă calitate nu pot să spun că (sunt coapte n,r.), poate în sudul ţării la Giurgiu, dar nu cred că există un soi de cireş", a spus Mihail Coman, cercetător la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură din Argeş.

În România sunt aproximativ 1.000 de hectare plantate cu cireşi, iar până să se coacă fructele autohtone importăm din Grecia, Turcia şi Spania.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
2020 cirese preţ pretu cireselor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H