Prețul uriaș cu care se vând jumările la târgurile din România. Clienții au rămas mască: „Am ajuns să o văd și pe asta”

Jumările sunt gustările favorite ale românilor în sezonul rece, mai ales în perioada Crăciunului. Nu este de mirare că și-au făcut lor rapid pe tarabele din târgurile românești, însă prețurile nu sunt deloc pentru orice buzunar. Iată cât trebuie să cheltuie un român dacă vrea să își facă pofta.

03 nov. 2023, 10:01
Prețul uriaș cu care se vând jumările la târgurile din România. Clienții au rămas mască: „Am ajuns să o văd și pe asta”
Prețul uriaș cu care se vând jumările la târgurile din România. Clienții au rămas mască: „Am ajuns să o văd și pe asta”

Jumările sunt cele mai bune gustări, pe care românii le adoră, mai ales în perioada sezonului rece și a Crăciunului. Cei mai mulți le gătesc chiar în propriile case, pentru a le savura alături de cei dragi. Totuși, există persoane care fug de munca în bucătărie sau, pur și simplu, nu dispun de suficient timp pentru a le găti. Dacă pofta de jumări este prea mare și îți dorești să le cumperi gata făcute, trebuie să știi că este necesar să scoți bani buni din buzunar pentru o porți.

Citește și: Jumările de porc, sănătate curată. Beneficiile neştiute pe care acest aliment nelipsit de pe masa de sărbători a românului le are asupra sănătăţii

Jumările se găsesc atât în magazine, cât și la târgurile cu produse tradiționale românești. Cei mai mulți preferă să le cumpere din târguri, deoarece consideră că sunt mai proaspete și mai autentice. Când vine vorba de jumări, clienții trebuie să facă un adevărat efort financiar. În general, preparatele tradiționale făcute în casă sunt mai scumpe decât cele din magazine, însă prețul jumărilor le-a pus multor oameni ”pofta-n cui”.

Așadar, la târgul din Cluj-Napoca, prețul unui singur kilogram de jumări a ajuns la un preț record. Cei care vor să se bucure de aceste delicatese acasă, trebuie să plătească nu mai puțin de 190 lei pentru un kilogram. Prețurile șocante nu se opresc aici, căci o tobă costă 130 lei, iar un parizer de casă se vinde cu 90 lei.

Chiar dacă sunt delicioase, clienții și-au luat gândul de la a le mai cumpăra, astfel că au fost de-a dreptul șocați de cât de mult trebuie să plătească pentru ele. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut, iar oamenii se așteaptă ca acestea să crească și mai mult în perioada următoare, mai ales înainte de Crăciun.

„La minusculul, dar exorbitantul de scump târguleț cu gherete din Piața Unirii am ajuns să o văd și pe asta: un kilogram de jumări (carne de porc cu grăsime, care sunt prăjite până când se rumenesc) la prețul anormal de 190 lei, toba 130 lei și parizerul de casă 90 de lei”, a declarat un client, la știridecluj.ro.

Citește și: De ce trebuie să pui cartofi în jumările de porc făcute la tuci. Toate gospodinele trebuie să încerce acest truc!