Preţul vaccinului anti-Covid a fost anunţat de una dintre companiile producătoare

Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat sâmbătă, prin Stephane Bancel, directorul genera, preţul pe care îl va percepe guvernelor pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, care va varia în funcţie de cantitatea comandată.

22 nov. 2020, 12:11
Preţul vaccinului anti-Covid a fost anunţat de una dintre companiile producătoare

Preţul vaccinului anti-Covid a fost anunţat pentru prima dată de directorul general al gigantului pharma Moderna, Stephane Bancel, care a precizat că acesta nu va fi mai scump decât vaccinul antigripal, care costă între 10 şi 50 de dolari, şi va diferi în funcţie de cantitatea comandată, potrivit Agerpres.

„În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a precizat CEO-ul de la Moderna.

La începutul acestei săptămâni, un oficial european implicat în discuţiile cu producătorii de vaccinuri a spus că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preţ mai mic de 25 de dolari pentru o doză.

„Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”, a spus Stephane Bancel, adăugând că este o „chestiune de zile” până când contractul va fi gata.

Preţul vaccinului anti-Covid va fi mai mic decât cel al unui test

Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

Joi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se află ‘în discuţii zilnice’ cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru ‘sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor’ anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă. ‘Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme’, EMA ar putea ‘să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie’, a afirmat şefa executivului UE.

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac.

Citeşte şi: Monica Pop revine în scandalul vaccinului antiCovid. Ce trebuie să ştie oamenii înainte de a se vaccina


loading...
Partenerii noștri