Preţul vaccinului Pfizer ar urma să fie astronomic. Cât va costa serul după pandemie

Prețul unei doze de vaccin Pfizer ar putea ajunge la 150 de dolari, conform unui document făcut public de deputatul francez Fabien Roussel.

21 apr. 2021, 16:43
Preţul vaccinului Pfizer ar urma să fie astronomic. Cât va costa serul după pandemie

Preţul unei doze de vaccin anti-COVID Pfizer ar putea ajunge până la 150 de dolari, conform unui document prezentat de deputatul Fabien Roussel într-o emisiune BFMTV.

„Documentul acesta arată că prețul vaccinului va continua să crească până la o sumă de 150 de dolari pe doza”, a spus deputatul Fabien Roussel, conform Aleph News.

Roussel a mai spus că firma producătoare de vaccinuri „va face munți de aur datorită acestei manevre”.

Preţul vaccinului Pfizer va exploda: „Salvează vieţi, permite redeschiderea economiilor, dar îl vindem la preţ de o masă”

Documentul este un transcript al unei videoconferințe din februarie 2021, unde directorul financiar Pfizer, Frank A. D’Amelio, spunea că o doză de vaccin avea, la vremea respectivă, un preț anormal de mic, de aproximativ 15 euro.

Totuși, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a recunoscut că vaccinul a fost vândut la prețuri mai ridicate în țările dezvoltate, precum statele membre UE și SUA.

„Vaccinurile au un preț inestimabil”, a declarat Albert Bourla, CEO Pfizer. „Salvează vieți omenești, permit redeschiderea economiilor, dar le vindem la prețul unei mese”, a insistat el.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. „Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”