Preţuri colosale pe plaja 3 Papuci din Constanţa. E mai scump decât în Mamaia. E incredibil cât a putut să plătească un turist pe o bere la draft

Mamaia e cea mai luxoasă şi scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Mulţi români aleg să îşi petreacă o parte din vacanţa de vară acolo, în timp ce alţii spun că preţurile sunt mai mult decât şi-ar putea permite.

30 iun. 2022, 12:22
Preţuri colosale pe plaja 3 Papuci din Constanţa. E mai scump decât în Mamaia. E incredibil cât a putut să plătească un turist pe o bere la draft

Acum Mamaia nu mai e singura cu preţuri colosale. Pe multe staţiuni de pe litoralul românesc sunt preţuri tot mai mari în această vară. Spre exemplu, pe plaja 3 Papuci din Constanţa sumele depăşesc orice imaginaţie.

Plajele Modern şi 3 Papuci erau pline de turişti veniţi de pretutindeni în anii trecuţi. Erau foarte aglomerate, mai ales că preţurile erau destul de rezonabile. Acum nu mulţi se mai pot apropia. Plajele au ajuns să facă concurenţă serioasă celor din Mamaia.

În caz că vă întrebaţi cât de mult au crescut preţurile, e bine să ştiţi că o bere la plaja Modern sau 3 Papuci a ajuns să coste 13 lei, în timp ce acum câţiva ani era doar 7-8 lei. Berea la sticlă e şi mai scumpă, românii ar trebui să scoată din buzunar 18 lei.

La barurile de pe plajă găsiţi, bineînţeles, şi alte băuturi care pot fi mai pe placul vostru. Sucuri, vinuri, tot felul de băuturi alcoolice sau cocktail-uri. Pentru o sticlă de vin preţurile pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge până la 250 de lei.

Prețuri cu 20% mai mici pe această stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii merg în număr mare acolo, au renunțat la Mamaia

Știm cu toții că prețurile pe litoralul românesc au crescut dramatic în ultimul timp. De le cazări până la mâncare și închirierea șezlongurilor. Mulți români fac eforturi financiare considerabile ca să se bucure de plajă și nisip, iar alții au ajuns în punctul în care mersul la mare să fie doar o amintire frumoasă de demult.

Și, cu toate că mersul la mare a ajuns un lux pentru mulți, există o stațiune pe litoral unde e mai ieftin să stai. Prețurile sunt acolo cu 20% mai mici.

Pentru o vacanță cu bani mult mai puțini decât în Mamaia sau Vama Veche, recomandarea ar fi să alegeți mai degrabă Eforie Nord sau Eforie Sud. Conform ultimelor statistici, prețurile din Eforie Nord și Eforie Sud sunt mai mici decât cele din Mamaia cu până la 20%, iar locația este una de vis, fiind la mare căutare printre turiștii străini și nu numai.

Anul acesta, mulți români au ales să meargă mai degrabă în Eforie decât în Mamaia. În Mamaia parcarea pe o zi costă în jur de 100 de lei, iar în Eforie nu există o astfel de taxă.

Și când vine vorba de cazare prețurile sunt mult mai mici. O noapte la un hotel de trei stele din Mamaia costă în jur de 130 – 150 de lei, cu 20% mai mult ca în Eforie Nord.