Preţuri uriaşe la mâncare în Grecia. Ce a mâncat un român de 350 de lei: „Au început să sară calul, când aud că vorbeşti româneşte aduc alt meniu”

Tot mai mulţi români au început să se plângă de sumele uriaşe pe care le lasă în restaurantele din Grecia. De exemplu, pentru o singură masă un român a plătit 350 de lei.

06 sept. 2022, 16:32
Preţuri uriaşe la mâncare în Grecia. Ce a mâncat un român de 350 de lei: „Au început să sară calul, când aud că vorbeşti româneşte aduc alt meniu”

Preţuri uriaşe la mâncare în Grecia. Un român a fost şocat de suma de bani pe care a plătit-o la un restaurant din Thassos.

Preţuri uriaşe la mâncare în Grecia. Cât a plătit un român pentru o singură masă

Citeşte şi Încă un turist român a decedat în Grecia. Curenții l-au tras în larg

Un român care a fost pentru prima oară în Thassos a povestit pe reţelele de socializare experienţa sa.

„Prima oară în Thassos! Un platou micuț fructe mare 38 euro, o carafă vin 500 ml 19 euro, o limonadă și o cafea 13 euro. Total 70 euro, 350 lei, mi se pare mie sau nu pare deloc ieftină mâncarea aici?”, a scris românul pe Facebook.

Şi alţi români au fost la fel de şocaţi de preţurile uriaşe din restaurantele greceşti.

„Cine a zis că este ieftin, noi am cheltuit în 7 zile 1500 euro fără cazare, o masă ne ducea cam 60 euro, 2 adulți și un copil de 7 ani. Sunt prețurile ca și în România, dar este mult mai frumos.”

„Păi cam așa este, nu știu cine crede că este ieftin în Thassos mâncarea, eu am fost în august și cam așa stau prețurile.”

„Pentru că au văzut că românul este cu dare de mână, au început să sară calul urat! Scria cineva când aud că vorbești românește aduc alt meniu, și în Sithonia la fel. Fiind aproape românii au rupt în acest an, poate la anul ne reorientăm, logic cei care doresc. Vacanțe minunate!”

„Ieri ne-am întors. Am fost prima dată în Thassos. Prețurile nu sunt mici deloc. Primele două zile am mâncat foarte scump. Apoi am găsit ceva mai ieftin, dar nu ieftin, nici vorbă. La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!”

„Te duci în Thassos că-i ieftin?! În Egipt e ieftin, însă riști să te întorci cu herpes, dermatite, boli digestive.”

Au fost şi persoane care au povestit că au avut noroc şi au găsit şi restaurante în care au putut mânca destul de ieftin.

„Nu ați nimerit bine”

„Și eu zic că nu ați nimerit bine. Noi 2 adulți cu copil de 8 ani nu lăsăm mai mult de 25-30 euro la o masă, asta fără băuturi. Dar vin la carafă de 500 ml și noi luăm cu 4-5 euro, nu 20.”

„Depinde unde și ce vreți să mâncați. Eu în 4 persoane, în jur de 50-70 euro, mai exact 2 pești dorada și biban, 2 beri Virginia și două sucuri + un miel și calamar.”

„Depinde unde! Poți să cheltui și 100 euro la o masă, dar depinde de buget și cât sunteți dispuși să dați, apropo am dat 300 lei la Eforie pe 2 de hamsii+ 2 șnițele+ 2 supe și 4 sucuri.”

„Și în Grecia, ca și peste tot, depinde unde mâncați, noi de ex pe insula am mâncat super bine porția mare de souvlaki 9 euro, vin pahar 2.5 euro super bun, bere mare 4 euro, calamari maxim 12 euro.”

„4 persoane. 2 platouri mixte cu caracatița, creveți, calamari, peste la grătar, 2 porții cartofi, 2 porții feta la ceaun cu roșie, 1 porție dovleci, 2 porții salată cu feta, 2 sticle vin de 500 ml, 1 apă minerală 1,5 – 61 euro. Struguri cadou.”

„Doamne ferește! Pe unde ați mâncat, mai oameni buni? Noi 2 adulți și 2 copii, nu am dat mai mult de 50, hai 55 de euro când am luat vin și sucuri, creveți.”

„4 persoane, la greu fructe de mare, cu băuturi, maxim 80 de euro. Depinde unde ați mâncat”.

Citeşte şi Ce a scris un patron la intrarea unui restaurant din Grecia. Mesajul în limba română a devenit viral: „Așa face și omul economie”