Preţurile apartamentelor scad încet, dar sigur

Proprietarii care vor să îşi vândă apartamentele neapărat taie din preţuri după fiecare lună în care nu au reuşit să le  înstrăineze în speranţa că doar, doar o apărea clientul mult visat.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 15:52
Preţurile apartamentelor scad încet, dar sigur

Micşorările de preţ sunt valabile în toată tara, indiferent că este vorba despre apartamente noi sau vechi. „Deşi valoarea indicelui calculat pe baza preţului mediu cerut la nivel naţional nu a înregistrat modificări însemnate în ultimele treizeci de zile, în majoritatea marilor oraşe din ţară, preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele vechi scoase la vânzare au fost considerabil mai mici decât în octombrie„, informează imobiliare.ro.

Astfel, preţul apartamentelor vechi din Capitală îşi continuă evoluţia descendentă şi a înregistrat o scădere de 1,5% în ultimele treizeci de zile. Mai mult, şi pe segmentul apartamentelor noi a fost înregistrată o scădere de 0,5% în luna noiembrie, raportat la luna octombrie.

În noiembrie, în Braşov, apartamentele vechi s-au ieftinit cu doar 0,1%, preţul acestora coborând la 850 euro/mp util. Cele mai mari scăderi de preţ au fost înregistrate în cazul garsonierelor (-1,5%). Unităţile cu patru camere s-au ieftinit cu 0,3%.

Pe segmentul apartamentelor de două şi trei camere preţurile au crescut nesemnificativ, cu 0,2%, respectiv 0,1%. Preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în Constanţa a scăzut în ultimele treizeci de zile, continuând evoluţia din luna octombrie. Valoarea medie înregistrată de Indicele imobiliare.ro pentru luna noiembrie este de 928 euro/mp util, în scădere cu 0,9% faţă de luna precedentă.

Tendinţa de scădere s-a manifestat în special pe segmentul apartamentelor vechi. Preţul apartamentelor scoase la vânzare în Timişoara a înregistrat cea mai mare scădere în noiembrie, de 2%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru această lună a ajuns până la 792 euro/mp util, aceasta fiind în continuare cea mai mică valoare medie dintre toate oraşele analizate.