Preţurile au luat-o razna pe Litoral! Cât costă un singur mic cu muştar de Tecuci la „împinge-tava” în staţiunea Mamaia

Românii care și-au petrecut concediul pe litoralul romanesc au fost surprinși de prețurile mari pe care le-au plătit pentru toate serviciile, inclusiv pentru mâncare. Dacă mai pui un şezlong, umbrela aferentă şi berea de rigoare, la anul te gândeşti deja cum e la bulgari.
Filip Stan
24 iul. 2024, 19:47
Preţurile au luat-o razna pe Litoral! Cât costă un singur mic cu muştar de Tecuci la

În Mamaia, prețurile la mâncare au crescut considerabil. Un caz ar fi o autoservire, unde un mic a ajuns să coste 7 lei bucata. Cartofii prăjiți ajung la 70 de lei kilogramul, iar ciupercile  la 100 de lei kilogramul. Ardeii copți au ajuns să coste tot 70 de lei kilogramul, iar toate produsele de carne au ajuns să coste 140 de lei kilogramul.

De altfe, de la 1 iulie, prețurile pe litoral au explodat, acest lucru fiind vizibil atât la cazări, cât și la mâncare. În aceste condiții, mulți turiști au fost nevoiți să își refacă bugetul pentru vacanță.

Cât costă un mic în stațiunea Mamaia. Turiștii români sunt uimiți de prețurile exagerate care au crescut față de anul trecut. Cei care au ajuns pe litoralul românesc postează frecvent imagini cu bonurile fiscale sau meniurile restaurantelor.

Turiștii rămân stupefiați când află de preţurile

Ce preț are un singur mic în stațiunea Mamaia. Turiștii din țara noastră rămân stupefiați când află de aceste scumpiri uriașe. Călătorii care doresc să se bucure de plajă, soare și vreme plăcută aleg să facă economie la mâncare.

S-a ajuns în această situație din cauza costurilor foarte mari la preparatele culinare tradiționale. Un român a dezvăluit pe rețelele de socializare că a scos din buzunar foarte mult pentru un mititel cu puțin muștar.

Potrivit cancan.ro, acesta a achitat suma de 7 lei, în timp ce hamsiile costă 14 lei. În stațiunea Mamaia turiștii sunt nevoiți să achite 7 lei pentru o sută de grame de cartofi prăjiți și 8 lei pentru o sută de grame de ciolan afumat.

„Exagerat de scump. Mi-ar trece pofta. Aşa ajung unii bogaţi”„Preturi de Tenerife, jeapca pe față… nu e prost ăla care cere, ci ăla care dă… dezgustător”, „De vină sunt cei ce cumpără”.

„Dacă mergeai la împinge tava prin Constanța nu mai aveau ei clienți și prețuri ca astea”, sunt o parte dintre comentariile lăsate de internauți după ce au aflat care este costul unui singur mic, mai arată sursa citată.

Micii, care nu lipsesc de pe grătare în zilele frumoase din an, ar putea deveni în scurt timp un moft pentru cetățenii români. Preparatul culinar tradițional are un preț tot mai mare din cauza scumpirilor din industria alimentară.

Costul cărnii de porc a crescut enorm în ultimii ani, dovadă că majoritatea clienților stau departe de acest fel de mâncare. Din păcate, scumpirile provocate de inflaţie au dus la scăderea consumului de carne de orice fel.

În ultima vreme oamenii se îndreaptă spre fructe și legume, care sunt mult mai sănătoase decât produsele din carne. Foarte multe persoane aleg să facă această schimbare pentru un stil de viață echilibrat.

Cât costă să stai pe cearceaf pe plajă. Cu banii ăștia te distrezi o zi întreagă la mare

Turiștii care merg la plajă în Mamaia au o mulțime de posibilități în ceea ce privește petrecerea timpului pe nisip. Așa cum există o categorie care vrea să se răsfețe și să se odihnească într-un baldachin, așa există și o altă categorie care se mulțumește cu șezlongul. Totuși, cum rămâne cu cei ce vor să fie și mai clasici și preferă cearceaful.

Citește și: Plaja milionarilor din Mamaia a ajuns o ruină. Cum s-a transformat locul preferat al divelor şi al băieţilor cu bani FOTO

Pe unele plaje private, nici cei ce vor să stea pe cearceaf nu sunt scutiți de taxe, iar costul pentru un petic de nisip este de-a dreptul supărător, mai ales că oricum cine vrea să își petreacă vacanța pe litoral trebuie să scoată bani la fiecare pas.

Fie că este vorba despre închirierea unui șezlong, baldachin sau chiar o bucată de nisipi pe care își pot așeza cearceaful de acasă, românii trebuie să dea o grămadă de bani.

Un operator privat din stațiunea Mamaia nu doar că oferă servicii la tarife mai scumpe ca în străinătate, dar a stabilit și un program în care turiștii pot să stea la plajă, respectiv de la 08:3 la 20:00, deși mulți români preferă să stea la soare încă de la primele ore ale dimineții sau chiar de la răsărit.

Astfel, în funcție de rândul pe care turiștii își doresc să stea la plajă, aceștia au de ales între rândul 1, 2 sau 3 ori își pot așeza cearceaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, chiar la malul mării, acesta fiind cel mai scump loc.

  • Rândul 1 – două șezlonguri +umbrelă – costă 150 de lei/zi
  • Rândul 2 – două șezlonguri + umbrelă – costă 120 de lei/zi
  • Rândul 3 – două șezlonguri + umbrelă –  costă 100 de lei/ zi
  • Loc cearșaf în fața rândului 1 (1.4 x 2 m)- 200 de lei/zi

„Senzații tari pe litoralul românesc! 200 de lei trebuie să scoată din buzunar acei turiști care vor să facă plajă pe cearșaful așezat pe pat de scoici concasate! „Plaja este domeniu public! Cunoaște-ți drepturile!” – campania națională de informare și educare a consumatorilor organizată de Asociația Pro Consumatori, ediția a V-a!”, este anunțul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Contactați de ziare.com, reprezentanții complexului privat din stațiunea Mamaia au oferit o explicație. Prețurile par să fie o metodă prin care clienții din afara complexului sunt îndemnați să își așeze cearșaful în zona destinată acestora, și nu în fața șezlongurilor hotelului.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşează cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, se mai menționează în mesajul citat de sursa menționată.

Citește și: Prețuri de neconceput în Vama Veche! Suma uriașă pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un masaj de 30 de minute pe plajă

Cât costă să te dai cu skijetul zece minute în Mamaia. Prețuri revoltătoare pe litoralul românesc

O activitate considerată foarte distractivă de iubitorii de senzații tari, dar care e din ce în ce mai scumpă este plimbarea cu skijetul. Pe litoralul românesc, o astfel de activitate te lasă fără prea mulți bani de cheltuială.

Citește și Imagini uimitoare! O balenă a răsturnat o barcă în ocean. Doi oameni au fost aruncați în apă

În lunile de vară, turiștii români merg pe plajele de la malul Mării Negre pentru a se relaxa și a se deconecta de la haosul cotidian, iar mulți aleg să se distreze plimbându-se cu skijetul. Cât costă o altă activitate în 2024?

Ei bine, în Mamaia, dacă vrei să închiriezi un skijet, va trebui să ai ceva bani în buzunar. O plimbare de zece minute pentru o persoană costă 250 de lei, un preț uriaș dacă comparăm cu alte țări. Spre exemplu, într-o stațiune din Grecia, o plimbare de 15 minute cu skijetul costă 23 de dolari.

Citește și Zile libere 2024. Se face punte, urmează o nouă minivacanţă pentru bugetari

Dacă optezi pentru 30 de minute de adrenalină prețul crește la 500 de lei, iar pentru trei ore trebuie să cheltuiești 1500 de lei de persoană.

Cât costă să stai pe cearceaf pe plajă. Cu banii ăștia te distrezi o zi întreagă la mare

Un operator privat din stațiunea Mamaia nu doar că oferă servicii la tarife mai scumpe ca în străinătate, dar a stabilit și un program în care turiștii pot să stea la plajă, respectiv de la 08:3 la 20:00, deși mulți români preferă să stea la soare încă de la primele ore ale dimineții sau chiar de la răsărit.

Astfel, în funcție de rândul pe care turiștii își doresc să stea la plajă, aceștia au de ales între rândul 1, 2 sau 3 ori își pot așeza cearceaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, chiar la malul mării, acesta fiind cel mai scump loc.

Rândul 1 – două șezlonguri +umbrelă – costă 150 de lei/zi
Rândul 2 – două șezlonguri + umbrelă – costă 120 de lei/zi
Rândul 3 – două șezlonguri + umbrelă – costă 100 de lei/ zi
Loc cearșaf în fața rândului 1 (1.4 x 2 m)- 200 de lei/zi.

DailyBusiness
Se dau 10.000 de lei GRATUIT pentru români! Iată cum poți să primești banii
Spynews
Cum va fi vremea în săptămâna 2 - 9 decembrie 2024. Prognoza meteo actualizată
Bzi.ro
Cristian Terheș aruncă bomba: „USR și Elena Lasconi au fraudat alegerile în primul tur!”
Fanatik.ro
Rezultate finale oficiale vot diasporă, alegeri parlamentare 2024. Surpriză! Cum au votat românii din străinătate
Capital.ro
Călin Georgescu, demascat. Planul său real cu Rusia: Va dăinui în timp
Playtech.ro
Primul lucru pe care l-a făcut Elena Lasconi după ce a ieșit de la vot: ”M-am rugat la mânăstire pentru...
DailyBusiness
Se SCHIMBĂ plățile pentru ALOCAȚII! Anunț oficial
Adevarul
Cum au ajuns suveraniștii să voteze cel mai progresist partid, după o „intoxicare” pe TikTok: „Nu o să mint, e un pic amuzant”
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Zile norocoase pentru fiecare zodie în luna decembrie 2024. Ce ar fi bine să facă nativii Rac în primele două săptămâni
Spynews
Simona Trașcă, pregătită să se mărite cu noul iubit? Blondina este împreună cu un bărbat mai mic decât ea. Cum s-au cunoscut cei doi
Evz.ro
Mihai Trăistariu își rotunjește veniturile în luna decembrie. Cât încasează pentru un concert
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
kanald.ro
Sisteme de armament de ultimă generație la parada de Ziua Națională a României. Drona Bayraktar, în premieră pe cerul Capitalei
Cancan.ro
Marcel Ciolacu și-a anunțat retragerea, după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare: 'Nu voi mai...'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Israelul a dat alarma în România. Anunț șoc despre Călin Georgescu: Nimeni nu și-a permis
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
stirilekanald.ro
Ionuț Cobzaru, șeful de post de la Dumești, este polițistul care s-a împușcat. S-a sinucis din cauza...
substantial.ro
PSD conduce în exit-poll-ul CURS pentru alegerile parlamentare 2024
MediaFlux
Live Text REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2024. A început numărătoarea celor 9,4 milioane de voturi de la scrutinul din 1 Decembrie UPDATE
Shtiu.ro
Fabulos! Ce simbolizează cravata purtată de Călin Georgescu în studioul televiziunilor?
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991