VIDEO Preţuri „studenţeşti” la cantina Moxa a ASE-ului. Cât costă o porţie de ciorbă de perişoare, o friptură şi o porţie de cartofi ţărăneşti: „Azi am prins coadă”

Studenţii de la ASE pot mânca încă ieftin la cantina Moxa. Pentru o masă formată din ciorbă de perişoare, piept de pui la grătar şi o porţie de cartofi ţărăneşti, tinerii plătesc mai puţin de 10 lei.

29 sept. 2022, 09:52

Preţurile de la cantina Moxa a ASE-ului sunt încă mici, motiv pentru care localul este mereu plin de studenţi. Dovadă sunt câteva imagini postate pe reţelele de socializare.

Preţurile de la cantina Moxa a ASE-ului. Cât dau studenţii pe mâncare

Citeşte şi Abonamente eliberate online de STB pentru elevii şi studenţii din Bucureşti şi Ilfov

O ciorbă de perişoare costă 2,3 lei, în timp ce un piept de pui la grătar costă 4,47 lei. Dacă vrei şi o garnitură la friptură, poţi opta pentru o porţie de cartofi ţărăneşti la 1 leu. De asemenea, o friptură de porc pe plită costă 3,63 de lei, iar o ciulama cu ciuperci şi mămăligă costă 2,87 lei.

Masa de prânz se poate servi de luni până vineri, între orele 12-16, iar cina între orele 17-19. Sâmbăta, prânzul se serveşte între orele 12-17.

@meeeeeeeeeer 📌Moxa check:))) #fy #f #xyzbca #cantina #moxa #cantinamoxa #ase #fyp #student #life #mancare #farazacusca #bucharest ♬ BILLIE EILISH. – Armani White

Cât plătesc studenţii pentru un loc la cămin

Studenţii care optează pentru un loc la cămin trebuie să ştie că cele mai multe universităţi vor mări preţurile din cauza scumpirilor la energie şi gaz.

De exemplu, un loc la căminul Universităţii Politehnica Bucureşti costă 500 de lei pe lună. Din ianuarie 2023, tariful va creşte cu 70%, în funcţie de costul utilităţilor.

Pentru a plăti mai puţin, studenţii sunt sfătuiţi să facă economie la energie.

„Să nu folosească aparate de încălzire când avem confort, să nu gătim în cămine”, spune rectorul Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Rectorul Academiei de Studii Economice anunţă că acum studenţii vor plăti cu 100 de lei mai mult decât anul trecut.

Un loc la cămin va fi mai scump cu 20% şi la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti.

Chiar dacă preţurile sunt uşor mai mari, studenţii preferă în continuare să locuiască la cămin în noul an universitar.

„Avem preţuri de la 250 la 300 de lei loc pe cameră şi include toate cheltuielile, adică nu va plăti nimic în plus. Au internet, tv, apă, tot, nu plătesc nimic suplimentar”, spune Ştefan Drăgan, directror administrativ al unui cămin, potrivit Antena3.

Singura universitate care îşi pune la bătaie economiile proprii ca să-i scutească pe studenţi de costuri suplimentare este Universitatea Bucureşti. În toate căminele sale, cazarea este mai scumpă cu doar 10 lei.

Citeşte şi Chiriile la apartamente se scumpesc înainte de începerea anului universitar. Unde pot găsi studenții locuințe la prețuri atractive