Preţurile explodează de sărbători: Comercianţii profită şi scumpesc alimentele

Proprietarii magazinelor din România profită din plin de Sărbători. Oamenii îşi umplu coşurile, marile magazine - conturile. Carnea, laptele, ouăle, tot ce nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături pentru Crăciun, s-au scumpit. Aşa că atunci când merg la cumpărături, românii merg cu lista tot mai scurtă şi pun tot mai puţine produse în coş.

13 dec. 2013, 15:34
Preţurile explodează de sărbători: Comercianţii profită şi scumpesc alimentele

Carnea de porc s-a scumpit cel mai mult: 30% într-un singur an iar preţul a explodat acum, în prag de sărbători. Scumpirea gazelor şi furajelor au dat peste cap calculele produătorilor. Mai mult, comercianţii îşi pun şi ei profitul la socoteală.

Lista de cumpărături e din ce în ce mai mică. Oamenii inlocuiesc carnea cu fasolea si renunta la luxul cozonacului.

Dacă este să facem o comparaţie, carnea de porc costa aproximativ 12-13 lei pe kilogram în urmă cu o lună. Acum, aceeaşi carne, adică fleica de porc a ajuns să coste şi 16 lei pe kilogram.

Mâncarea şi băutura pentru masa de Crăciun costa anul trecut cam 240 – 250 de lei. Anul acesta pentru aceleaşi produse, românii trebuie să scoată din buzunar aproape 300 de lei – pentru câteva kilograme de carne, vin, lapte, ouă şi cozonac.