Prețurile explodează pe litoralul românesc! Ouăle ochiuri au ajuns să aibă preț de delicatesă

Suntem în plină vară, iar sezonul estival este în plină desfășurare. Deja mii de români au făcut vizite în stațiunile de pe litoralul românesc. Din păcate, cei mai mulți turiști au reclamat că au avut parte de surprize extrem de neplăcute, mai ales când vine vorba de prețuri.

06 iul. 2023, 21:08
Prețurile explodează pe litoralul românesc! Ouăle ochiuri au ajuns să aibă preț de delicatesă
Prețurile explodează pe litoralul românesc! Ouăle ochiuri au ajuns să aibă preț de delicatesă

Luna iulie a venit la pachet cu majorări de prețuri în stațiunile de la malul Mării Negre. Din această cauză, turiștii au avut parte de surprize extrem de neplăcute odată ajunși în restaurantele și bistrourile de la mare. Se pare că o masă la restaurant a ajuns să fie o adevărată „aroganță”. Cei mai mulți dintre români trebuie să facă eforturi reale pentru a-și permite să mănânce în oraș.

Citește și: Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Cât a ajuns să coste băutura preferată a românilor la malul mării

Cu toate că prețurile erau deja cu mult mai mari față de anul trecut, începând cu data de 1 iulie acestea au fost majorate din nou. Turiștii au simțit din plin aceste scumpiri, dat fiind că au ajuns să cheltuie emorm pentru o vacanță de câteva zile pe litoralul românesc. De exemplu, costul unei nopți de cazare la hotel a crescut cu aproximativ 20%. Și în cazul restaurantelor prețurile au crescut semnificativ.

Un turist care își dorea să se bucure de câteva zile de liniște în Eforie Nord a povestit experiența sa de la un restaurant. Acesta a postat câteva fotografii cu meniul, în încercarea de a sublinia cât de scump este totul. De exemplu, o porție cu două ouă ochiuri l-ar fi costat nu mai puțin de 12 lei. Dacă îți dorești să adaugi și telemea și mămăliguță prețul va crește cu nu mai puțin de 7 lei. De asemenea, o simplă omletă te va face să scoți din buzunar 12 lei, iar dacă îți dorești să aibă și cașcaval va trebui să mai scoți încă 2 lei din portofel.

Cu toate că până anul acesta Mamaia era cunoscută drept cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, în 2023 a fost întrecută de Vama Veche, atât în ceea ce privește mâncarea, dar și dacă aruncă un ochi la prețul unui șezlong. De exemplu, în Mamaia vei plăti 30 de lei pentru a sta comod la plajă, în timp ce în stațiunea de la granița cu Bulgaria ar trebui să scoți din buzunar 50 de lei. Mai mult, o ciorbă a ajuns să coste 35 de lei în această stațiune, care în urmă cu câțiva ani era frecventată în special de tineri.

„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, deoarece se adună. O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist.

O shaorma costă 41 de lei, iar apa plată are un preț dublu față de cel obișnuit. Berea este 12 lei, iar pentru o înghețată trebuie să scoateți din buzunar 20 de lei.

Citește și: Cât costă porumbul fiert pe litoralul românesc. Cu banii plăți o familie ar putea cumpăra încă un meniu de prânz