Prețurile la rechizite au explodat. Cât ar trebui să scoată părinții elevilor din buzunar pentru acest an școlar

Scumpirile se simt și când vine vorba de rechizitele elevilor. Părinții vor fi nevoiți să facă eforturi financiare sumplimentare pentru a le asigura celor mici toate cele necesare pentru noul an școlar.

22 aug. 2022, 14:17
Prețurile la rechizite au explodat. Cât ar trebui să scoată părinții elevilor din buzunar pentru acest an școlar

Mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea noului an școlar. În acest an, elevii vor începe școala pe 5 septembrie 2022, iar părinții au început deja să le cumpere acestora rechizite.

Prețurile au explodat în acest an și la rechizite, iar pentru toate cele necesare unui elev un părinte poate ajunge să dea și 1.500 de lei. Un caiet costă anul acesta în medie 7 lei, iar un penar circa 40 de lei. Pentru un ghiozdan prețul mediu e de 60 de lei, iar când vine vorba de trusa geometrică 28 de lei.

Bugetul pornește de la 170 de lei ca să acopere toate cele necesare. Iar dacă copiii au preferințe în ceea ce privește rechizitele, spre exemplu dacă vor să apară anumite personaje pe caiete, prețurile se dublează.

Nu suntem singura țară care se confruntă cu creșterea prețurilor la rechizite. Și în SUA, spre exemplu, părinții anticipează că vor cheltui mai mulți bani pentru începerea școlii decât anul trecut, potrivit unui studiu recent. Studiul arată că un procent de 57% dintre părinți sunt îngrijorați de începerea școlii din cauza creșterii prețurilor, în raport cu situația financiară mai rea decât anul trecut. Bugetul pentru cumpărăturile pentru scoală în ceea ce îi privește pe părinții din SUA se ridică la 600 de dolari.

Rechizite şcolare, în oferta Lidl. Cât vor cheltui părinţii la începutul acestui an şcolar

Rechizite şcolare, în oferta Lidl. Comerciantul oferă la vânzare ghizdane, penare echipate, dar şi caiete, instrumente de scris, pensule de desen şi hârtie colorată. De asemenea, oferta Lidl de rechizite şcolare cuprinde şi aparat de laminat, mape, cretă, tablă de scris şi cărţi pentru copii.

De exemplu, un penar echipat (conţine 12 carioci, 6 creioane colorate, trei agrafe, un creion, ascuţitoare, radieră, riglă, echer, pix, orar şi două radiere separabile la creion) va costa 34.99 lei.

Un set de carioci – 30 de culori – de la Herlitz va costa 17.99 lei. Acelaşi preţ este valabil şi pentru un set de creioane colorate – 24 de bucăţi. O ascuţitoare dublă pentru creioane va costa 5.99 lei, iar o foarfecă la fel.

În oferta Lidl mai regăsim rucsac şi penar, disponibil în două culori – verde sau roşu, la 69.99 lei. Un caiet A4 cu spirală şi 100 de pagini costă doar 6,99 lei.

Pentru cei mai mici găsiţi la Lidl bloc cu foi colorate pentru creaţie la preţ de 13,99 lei. Un set de pixuri cu gel – 30 de bucăţi colorate va costa 19,99 lei.

În ofertă regăsim şi caiete pentru elevi: caiet format A5 de 24 de pagini, 48 de pagini sau 80 de pagini la preţuri cuprinse între 1.39 – 2.79 lei.

De asemenea, caietele dictando sau matematică A4 au preţuri cuprinse între 3,59 – 6,49 lei.

Găsiţi şi caiete de biologie, geografie, muzică şi bloc de desen.