Prețurile urzicilor au explodat în piețe. Sunt duble față de cele din supermarketuri. „Cam multişor, la pensiile noastre mici”

Au apărut urzicile în piețe, dar au prețuri mult mai mari decât la supermarket. Toată lumea le caută în această perioadă, însă mulți se plâng că sunt foarte scumpe.

05 mart. 2024, 11:27
Prețurile urzicilor au explodat în piețe. Sunt duble față de cele din supermarketuri. „Cam multişor, la pensiile noastre mici”

Prețurile urzicilor a explodat în piețe. Au început să apară verdețurile de sezon în piețe și supermarketuri, dar la prețuri uriașe. Românii pot să scoată din buzunar chiar și 60 de lei pentru un kilogram, iar din acest motiv mulți cumpără urzici în cantități mici.

Prețurile urzicilor au explodat în piețe

Culesul urzicilor e foarte solicitant și durează mult, a spus un comerciant, care a explicat că pentru 2 – 3 kilograme de urzici e nevoie de o zi întreagă.

Față de anul trecut, în 2024 s-au dublat prețurile, dar nimic nu-i oprește pe oameni să cumpere. „25,5 lei grămăjoara. Cam scumpe, dar nu mâncăm în fiecare zi. Mâncăm o dată la lună. De poftă, mai e şi pentru sănătate”, a spus un client, conform Observator News.

Citește și Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

„Cam multişor, la pensiile noastre mici… Le mai lăsăm să crească, să fie mai ieftin”, „Sunt scumpe. Dar ştiţi ce greu se curăţă? Mă gândesc şi munca celor de la ţară”, au mai spus clienții.

Ca să nu cheltuiască atâția bani, românii au găsit soluția. Merg la supermarket fiindcă acolo găsesc urzici la jumătate de preț. O pungă ce conține 500 g de urzici costă 15 lei, de exemplu.

Ce beneficii au

Când vine vorba de urizici, rețeta cea mai preparată e cea care conține ouă ochiuri și mămăligă.

„Urzicile sunt extraodinare din punct de vedere nutriţional. În primul rând, au acid folic, ceea ce îl găsim foarte rar în zona de legume şi fructe, au un aport foarte bun de vitamina A. Dacă discutăm despre o cantitate care să ne permită nişte beneficii reale asupra sănătăţii, vorbim despre 300 de grame pe o servire, măcar de 2-3 ori pe săptămână”, a explicat nutriționistul Ionuț Ignat.

Citește și Alimentele care reduc colesterolul! Sunt aur curat pentru sănătate. Alina Alungulesei: „O categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație”