Previziune sumbră a fostului preşedinte american Donald Trump. Încă o ţară va fi invadată

Pe fondul razboiului dintre Ucraina si Rusia, fostul presedinte american Donald Trump a avertizat ca urmatorul stat care ar putea fi invadat este Taiwan. De această dată, invadatorul va fi China, care va dori să profite de pasivitatea occidentalilor.

04 mart. 2022, 17:00
Previziune sumbră a fostului preşedinte american Donald Trump. Încă o ţară va fi invadată

Încă o ţară va fi invadată după ce Rusia a pornit războiul din Ucraina.

„Taiwanul ar putea fi urmatorul stat invadat deoarece conflictul Rusia-Ucraina ar putea afecta agresiunea în creștere a Chinei. Ei văd că liderii noștri sunt incompetenți și, desigur, o vor face”, a declarat fostul presedinte american, Donald Trump, intr-un interviu pentru Fox Business.

O delegație americană a ajuns marți în Taiwan, pe fondul temerilor tot mai mari legate de o invazie chineză. Fostul președinte al șefilor de stat major, general Mike Mullen, a avut o întâlnire cu președintele Tsai Ing-wen și cu alți oficiali taiwanezi pentru a-și arăta sprijinul în timpul vizitei de două zile. Separat, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a sosit miercuri în Taiwan și se va întâlni și cu Tsai.

Citeşte şi: Un senator american cere asasinarea lui Vladimir Putin: „Singura cale pentru ca acest război să se încheie este să-l elimine cineva pe acest individ”

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump avertizează că preşedintele Xi Jinping are în plan să invadeze Taiwanul, iar gestionarea situaţiei din Ucraina de către actuala conducere a Statelor Unite nu face decât să-l încurajeze.

„Președintele Xi se întâmplă să fie un om cu un nivel înalt de informații și se uită la ceea ce s-a întâmplat în Afganistan… A văzut felul în care am părăsit Afganistanul… a lăsat cetățeni americani acolo – încă încearcă să iasă – el vede asta, și asta este oportunitatea lui de a face ceea ce vrea să facă”, a spus Trump.

Citeşte şi: Vladimir Putin, avertisment pentru vecinii Ucrainei: „I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia”