Vladimir Putin, avertisment pentru vecinii Ucrainei: „I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia”

Putin subliniază că luptă în Ucraina împotriva unor ”neonazişti”, cu scopul de a-i salva atât pe ruşi, cât şi pe ucraineni. Operaţiunea militară în Ucraina ”se desfăşoară potrivit planului”, subliniază liderul de la Kremlin.

04 mart. 2022, 14:24
Vladimir Putin, avertisment pentru vecinii Ucrainei: „I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia”

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri vecinilor Rusiei să nu escaladeze tensiunile, în a noua zi după ce Moscova şi-a trimis forţele armate în Ucraina, transmite Reuters.

„Nu avem intenţii rele la adresa vecinilor noştri. Şi i-aş sfătui şi pe ei să nu escaladeze situaţia, să nu introducă nicio restricţie. Ne îndeplinim obligaţiile şi vom continua să le îndeplinim”, a declarat Putin într-o serie de remarci televizate.

Vasile Dîncu, despre ameninţarea lui Putin cu bomba nucleară. „Nici nebunii nu vor să se sinucidă”
„Aici, nu vedem rostul să agravăm sau să înrăutăţim relaţiile noastre. Şi toate acţiunile noastre, dacă vor apărea, vor apărea întotdeauna ca răspuns la acţiuni neprietenoase, acţiuni împotriva Federaţiei Ruse”, a adăugat el.

Potrivit Reuters, Putin a fost prezentat la televiziune în timp ce participa online, de la reşedinţa sa de la periferia Moscovei, la ceremonia de arborare a drapelului la un feribot în nordul Rusiei.

Liderul de la Kremlin salută ”curajul” militarilor ruşi, pe care-i cataloghează drept ”adevăraţi eroi”. El dă asigurări că militarii ruşi ”luptă ferm şi înţeleg total justeţea cauzei lor”.

Vladimir Putin a anunţat compensaţii financiare atât militarilor ruşi ucişi sau răniţi, cât şi celor desfăşuraţi în continuare în Ucrana.

Rusia a anunţat miercuri că 498 de militariruşi au fost ucişi, iar alţi 1.597 au fost răniţi în Ucraina.

Antony Blinken: ”NATO îşi va apăra toţi aliaţii şi fiecare centimetru de teritoriu”

NATO îşi va apăra toţi aliaţii şi întreg teritoriul împotriva unui atac rusesc, a declarat, vineri, secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei la Bruxelles, relatează Reuters.

”Alianţa noatră este o alianţă defensivă. Nu căutăm niciun conflict. Dar dacă un conflict va veni la noi, suntem pregătiţi pentru el şi vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus el reporterilor, condamnând în acelaşi timp atacurile ruseşti asupra civililor din Ucraina”, a precizat înaltul oficial al SUA.

Emmanuel Macron, extrem de îngrijorat după discuţia de joi, cu Vladimir Putin: „Ceea ce este mai rău, abia urmează!”
”Şi peste noapte, am văzut, de asemenea, informaţii despre atacul asupra unei centrale nucleare. Acest lucru demonstrează doar imprudenţa acestui război, importanţa încheierii acestuia, precum şi importanţa ca Rusia să îşi retragă toate trupele şi să se angajeze cu bună-credinţă în eforturile diplomatice”, a subliniat Blinken.