Previziunea lui Banciu care pare să se adeverească: „În două săptămâni nu vom mai avea voie să ieşim din România”

Radu Banciu a vorbit miercuri, la B1 Tv, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România, în condiţiile în care s-a înregistrat recordul de infectări, cu 555 de noi pozitivi.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 09:23
Previziunea lui Banciu care pare să se adeverească: „În două săptămâni nu vom mai avea voie să ieşim din România”

„Sunt 555 de oameni… ziua cea mai neagră. România nu a mai înregistrat decât o singură dată, pe 11 aprilie, peste 500 de cazuri confirmate zilnic, numai că atunci s-au făcut peste 3000 și ceva de teste, iar acum peste 13,000. În momentul în care se fac teste cu duiumul, imediat rezultatele sunt diferite, ceea ce ne duce cu gândul că dacă în România ar fi fost testați toți cetățenii, așa cum ni se spunea prin luna martie, am fi ajuns la niște cifre zilnice de 200,000-300,000 de persoane. Iată că am avut dreptate și cu asta, când spuneam că toată lumea va lua această boală mai mult sau mai puțin. Sigur, în ceea mai mare parte, ea nu se lipește de om, în 2-3 zile poți să te debarasezi de ea dacă funcționezi normal, numai că n-ai certitudinea că peste o lună sau două nu o iei din nou. România a fost pe primul loc în UE, iată că suntem și noi lideri la ceva, nu a fost depășită decât de Marea Britanie care nu mai este considerată țară UE și care a avut 650 de cazuri, cu peste mai mult de cât noi, România, așadar câștigând bătălia europeană.

Prima dată unde vom avea de suferit este că nu vom mai putea ieși din țară. Astăzi Austria și Belgia au confirmat că au închis granițele pentru cetățenii români. Aceste 2 țări se adaugă listei pe care o prezentasem.

Zilele trecute de 5-6 state, Marea Britanie este și ea acolo, că atunci nu o inclusesem. Am adus în discuție 5 țări atunci: Estonia, Danemarca Slovenia, Malta și parcă de Slovacia, între timp s-au mai adăgat Belgia, Marea Britanie și Austria. Se vorbește că în maxim 2 săptămâni nu vom mai avea voie să ieșim din România. Sigur că unii se consideră mulțumiți întrucât și-au făcut deja concediul, cei care au apucat să plece spre sudul Bulgariei și spre nordul Greciei și într-adevăr nu îi mai interesează pentru că această vară a trecut aproape normal pentru ei, dar va fi o perioadă interesantă pentru România. (…)

Autoritățile sunt în vrie, nu mai au nici un fel de legitimitate, n-au avut nici până acum dar ne durea în cot de legitimitatea autorităților, adică niște oameni prost pregătiți, am spus-o de pe vremea când venea ăla în geacă la televizor, milițeanu Vela, că nu putem să avem încredere în asemenea specimene, lucrurile s-au confirmat, oamenii n-au avut încredere în ei. Mesajul lor nu mai trece sticla și în acest moment, în sfârșit intră în panică acesti conducători, întrucât sistemul medical românesc nu există, deci dacă numărul cazurilor, așa cum se vorbește va depăși mia peste câteva săptămâni, pe zi, suntem pierduți. Ajungem exact ca în filmele horror când încerci să evadezi din propriul corp și nu mai ai unde, pentru că va fi o situație de sufocare națională, nu individuală, România nemaiputând să propună nici o soluție cetățenilor săi. Deocamdată mesajele sunt absolut jalnice, mai mult de optimism decât de panică, dar realitatea dincolo de ușile închise este exact contrarie, ei nu mai știu ce să facă n-au soluții, ei nu se înțeleg între ei, politicienii…”, a Banciu.

Citeşte şi: Angajat al Televiziunii Române, diagnosticat cu COVID-19. Anchetă epidemiologică la TVR