Previziuni SUMBRE pentru Crimeea: Se va adânci într-o „NOAPTE POLARĂ”

Moscova îi va cufunda pe locuitorii Crimeii într-o "noapte polară", după alipirea peninsulei la Federația Rusă, a apreciat luni fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 14:59
Previziuni SUMBRE pentru Crimeea: Se va adânci într-o „NOAPTE POLARĂ”

Locuitorii Crimeii, victime ale „naivității” lor, riscă să se trezească „în întuneric pe peninsula lor însorită. Regimul rus le va dovedi repede că o noapte polară poate surveni chiar și în regiunile subtropicale”, a spus Iulia Timoșenko, într-un comunicat publicat pe site-ul partidului său, Batkivșcina.

Fostul premier a avertizat Crimeea în legătură cu o „catastrofă umanitară” și „consecințe economice imprevizibile” ale unei alipiri a peninsulei din sudul Ucrainei la Federația Rusă.

„Nu va fi niciun paradis economic. Rusia nu are resurse, economia sa este în pragul prăbușirii. Ținând cont de sancțiunile care vor fi luate împotriva ei de marile puteri, rușii vor avea mâine alte griji decât Crimeea și locuitorii săi”, a subliniat fostul premier ucrainean. Iulia Timoșenko a estimat, de asemenea, că Ucraina trebuie să sesizeze „imediat” Curtea Penală Internațională pentru a „opri ocupația militară” pe teritoriul său.

Crimeea a votat în masă duminică pentru alipirea la Federația Rusă. Referendumul este considerat „ilegitim” de Kiev și de Occident, în timp ce potrivit președintelui rus, Vladimir Putin, consultarea „a fost în deplină conformitate cu principiile dreptului internațional și cu Carta ONU și a luat în considerare în special precedentul Kosovo”.