Previziunile fermierului care a îndemnat la boicotarea companiilor austriece încep să se adeverească. Dimitrie Muscă: „Ar trebui să fie supărată toată țara”

Fermierul Dimitrie Muscă a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen Bank și OMV după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen.

12 ian. 2023, 21:12
Previziunile fermierului care a îndemnat la boicotarea companiilor austriece încep să se adeverească. Dimitrie Muscă: „Ar trebui să fie supărată toată țara”
Previziunile lui Dimitrie Muscă sunt la un pas de a deveni realitate

Fermierul Dimitrie Muscă a îndemnat la boicotarea tutror companiilor austriece din România, după ce Austria a refuzat aderarea țării noastre în spațiul Schengen. Acesta a mărturisit că va prelua angajații firmelor austriece care își desfășoară activitatea la noi.

În septembrie anul trecut, fermierul avertiza că prețul la cotletul sau ceafa de porc se va dubla și va ajunge să coste 40 lei/kg.

„Prețul cărnii de porc se va dubla și se va ajunge ca un cotlet sau ceafa să fie 40 lei kilogramul, unde era 20 – 22 de lei. Se va duce pentru că noi nu mai avem, dacă astăzi mai producem 15%, este o realitate cruntă”, declara Dimitrie Muscă, fondatorul CAI Curtici, care a trebuit să sacrifice aproximativ 2.000 de porci din cauza peste porcine, potrivit Puterea.

Conform unei analize făcute de sursa citată, prețurile au început să urce ușor spre 40 de lei.   La Mega Image ceafa de porc se vinde cu 33,29 lei/ kg, iar la Cora prețul este de 32,99 lei/kg.

La Kaufland, ceafa de porc se vinde la prețul de 19,99 lei/kf, iar la Auchan cu 29,95 lei/kg.

Citește și: Fermierul Dimitrie Muscă îndeamnă românii la boicot: „Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria!”

Fermierul care a îndemnat la boicot

„Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată românia, atunci nici noi nu nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzimăria MOL, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci.Deci dacă suntem cu bun imț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o plamă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere.Citește și: Afaceriștii români se răzbună după episodul „Schengen”. El este antreprenorul care „fură” angajații de la companiile austrieceEu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, 

a declarat fermierul.