PREZIDENŢIALE 2014. Gyorgy Frunda, UDMR: Am fi tentați să mergem cu Victor Ponta în turul al doilea

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gyorgy Frunda, membru UDMR și consilier onorific al premierului, a declarat luni, pentru B1 TV, că nu vede o problemă în cooptarea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu în viitorul guvern și că UDMR-ul va decide joi care este mesajul pe care îl va transmite alegătorilor lui Kelemn Hunor.

03 nov. 2014, 11:57
PREZIDENŢIALE 2014. Gyorgy Frunda, UDMR: Am fi tentați să mergem cu Victor Ponta în turul al doilea

 REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Cred că venirea lui Tăriceanu în coaliția guvernamentală nu este o problemă, pentru că este continuatorul USL-ului. UDMR a avut o legătură bună cu Tăriceanu, relația dintre UDMR și PLR a fost bună. Nu văd nicio problemă în cooptarea PLR-ului la guvernare. Decizia se va lua joi„, a declarat Gyorgy Frunda.

Totodată el a precizat că dintre candidații care se vor confrunta în turul II al alegerilor prezidențiale, UDMR-ul ar alege să îl susțină pe Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI PREZIDENŢIALE 2014. NEGOCIERI pentru Cotroceni. Ce ALIANŢE s-ar putea forma pentru turul al doilea

Am fi tentați să mergem cu Victor Ponta. Analiza e logică. În 2012, Ponta a participat la congresul UDMR când a fost ales Kelemen Hunor la conducerea partidului. Ponta a spus că dacă UDMR nu intră în coaliție nu se va atinge de drepturile câștigate. Când am intrat în coaliția guvernamentală am avut un cuvânt de spus în programul guvernului. Iohannis, în loc să spună că e neamț și va face lucruri bune pentru țară, i-a fost rușine de etnia sa, de problemele ridicate de minorități. Paradoxal, între un neamț și un român aleg românul care are conduita dreaptă și spune lucrurilor pe nume”, a mai spus udemeristul.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Totuși, Gyorgy Frunda a precizat că formațiunea politică din care face parte este deschisă la discuții cu partidele ambilor candidați