PREZIDENŢIALE 2014. NEGOCIERI pentru Cotroceni. Ce ALIANŢE s-ar putea forma pentru turul al doilea

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor confrunta, în turul final al prezidenţialelor, care va avea loc pe 16 noiembrie. Cei doi candidaţi vor începe negocierile, iar candidaţii care nu s-au calificat vor înclina balanţa pentru cel pe care îl vor susţine. Ca de fiecare dată, UDMR are un cuvânt greu de spus, informează România TV.

03 nov. 2014, 11:51
PREZIDENŢIALE 2014. NEGOCIERI pentru Cotroceni. Ce ALIANŢE s-ar putea forma pentru turul al doilea

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Într-o primă variantă, partidul lui Victor Ponta ar putea face o alianţă cu Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Meleşcanu, Dan Diaconescu şi Corneliu Vadim Tudor. Votanţii acestor candidaţi se apropie cel mai mult de profilul candidatului PSD. Mai mult chiar, Călin popescu Tăriceanu a fost deja anunţat ca posibil premier după câştigarea alegerilor de Victor Ponta.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Într-o a doua variantă, acestei alianţe i s-ar putea adăuga şi UDMR. A devenit aproape o tradiţie ca maghiarii să se alieze la guvernare cu cei care au cele mai multe şanse de câştig. UDMR a fost aproape mereu la putere în guvernele post decembriste.

Dragnea, despre negocierile pentru turul II: „Nimeni nu are voturile în buzunar”. Ce spune de un nou PREMIER

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014De cealaltă parte, candidatul ACL Klaus Iohannis i-ar putea atrage de partea sa pe votanţii Elenei Udrea şi ai Monicăi Macovei, ambele desprinse din PDL. Este greu de crezut de exemplu că susţinătorii Monică Macovei, cea care a dus cea mai dură campanie anti PSD, ar putea vota în turul doi cu Victor Ponta. Pe de altă parte, Elena Udrea care a fost susţinută de Traian Băsescu, spunea că s-ar putea să anunţe pe cine va susţine în turrul doi, însă îşi va îndemna alegătorii să voteze după propria conştiinţă.

KLAUS IOHANNIS: Dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi RUPT din primul tur. Cu diaspora a fost o bătaie de joc

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Într-o altă variantă, acestei ultime i s-ar putea adăuga şi UDMR. Deşi spuneam că în mod tradiţional maghiarii s-au unit cu cei care aveau mai multe şţanse de câştig, votanţii UDMR ar putea înclina spre liberali, aşa cum au mai făcut-o şi în alte cazuri.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014PSD îşi face planuri şi pentru viitorul premier. Pe lista scurtă se află George Maior, actualul şef SRI, şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. Acesta din urmă însă a obţinut un scor mai mic decât în sondaje şi acest lucru i-ar putea face pe social-democraţi să se răzgândească.