PREZIDENŢIALE. Macovei cere Guvernului adoptarea unei OUG privind prelungirea orarului de vot în străinătate

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Europarlamentarul Monica Macovei cere Guvernului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru prelungirea orarului tuturor secţiilor de vot din străinătate, precum şi pentru toate secţiile de votare din România în situaţia în care la ora 21.00 mai sunt oameni care aşteaptă să-şi exprime opţiunea electorală.

14 nov. 2014, 17:24
PREZIDENŢIALE. Macovei cere Guvernului adoptarea unei OUG privind prelungirea orarului de vot în străinătate

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II.Monica Macovei cere adoptarea astăzi (vineri – n.r.) a unei ordonanţe de urgenţă prin care să se poată prelungi orarul secţiilor de votare la care, la ora 21,00, mai sunt oameni la coadă aşteptând să voteze şi care să permită înlocuirea reprezentanţilor partidelor politice care absentează din secţiile de votare din străinătate cu personalul ambasadelor sau din alte instituţii„, potrivit unui comunicat de presă al deputatului în PE.

Monica Macovei a transmis, vineri, două solicitări adresate prim-ministrului, Ministerului Afacerilor Externe, Biroului Electoral Central şi Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II.În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetăţeni români privind incidentele de la primul tur de scrutin, când nu şi-au putut exercita dreptul la vot, din cauza cozilor masive de la secţiile de votare, generate de proastă organizare a scrutinului din 2 noiembrie 2014, vă solicit să precizaţi în timp util ce măsuri aţi luat pentru ca această situaţie să nu se repete la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014. Vă solicit să precizaţi în mod explicit dacă cetăţenii români aflaţi la coadă, în incinta secţiei de votare, în curtea secţiei de votare sau în faţa secţiei de votare, la ora 21,00, prevăzută a se încheia votarea, îşi pot exercita dreptul de ‘a alege’, prin prelungirea programului de vot„, se afirmă în textul primei solicitări.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În cea de-a doua solicitare, transmisă ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi preşedintelui BEC, Macovei sesizează faptul că mai mulţi cetăţeni români care ar urma să voteze la „Secţia de votare nr 150 Londra Belgrave Square de la ICR”, i-au semnalat faptul că „patru reprezentanţi ai partidelor (PSD-UNPR-PC, UDMR, PP-DD, PER) au anunţat că nu se vor prezenta duminică la secţia de votare” şi cere să ia măsurile necesare pentru buna desfăşurare a votului.