Pricopie către studenţi: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă

Universităţile nu produc şomeri şi având în vedere potenţialul de dezvoltare al zonei agricole sunt convins că veţi avea locuri de muncă la sfârşitul studiilor, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în faţa studenţilor care au participat la deschiderea Anului Universitar 2014 - 2015 la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

01 oct. 2014, 10:03
Pricopie către studenţi: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă

Universităţile nu produc şomeri. Avem rata şomajului poate cea mai mică dintre ţările membre ale Uniunii Europene şi ne putem uita la cifrele din ultimii ani şi dacă mergem mai departe şi ne gândim strict pe zona agricolă la potenţialul de dezvoltare eu sunt convins că veţi avea locuri de muncă la sfârşitul anilor de studii„, a spus Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei a precizat că înainte de a veni spre Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a văzut un titlu în presă în care se afirma că 80% dintre locurile solicitate pe piaţa muncii sunt pentru cei care nu au studii superioare, iar ideea pe care încerca să o promoveze articolul era aceea că universităţile produc şomeri, respectiv 500.000 anual.

În context, Remus Pricopie a menţionat că informaţia este inexactă şi că în România sunt 500.000 de studenţi, dintre care finalizează cursurile într-un an aproximativ o cincime, o pătrime, depinde de tipul de instituţie de învăţământ superior.

De asemenea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, prezent şi el la deschiderea anului universitar din Agronomie, a spus că studenţii care termină cursurile acestei universităţi au şase să se angajeze în domeniul pentru care s-au pregătit.

Eu revin cu plăcere în fiecare an la deschiderea anului universitar, mai ales la această Universitate m-am format, cu emoţii ca toţi studenţii care erau astăzi (miercuri – n.r.) în sală. Nu e uşor să vorbeşti în faţa cadrelor didactice care te-au format şi vreau să le spun un singur lucru: să fie mândri că au ales această Universitate, este o universitate prestigioasă într-un domeniu zic eu din ce în ce mai important pentru România. Un domeniu care se dezvoltă, creează locuri de muncă şi oportunităţi de a-şi dezvolta propria afacere„, a spus Daniel Constantin.