Pricopie îi dă replica lui Funeriu. Ce îi transmite ministrul Educaţiei consilierului lui Băsescu

Remus Pricopie îi dă o replică dură fostului ministru Daniel Funeriu după ce acesta a ironizat sistemul de Educaţie. Actualul ministru spune că profesorii s-au simţit umiliţi în mandatul lui Funeriu, în timpul căruia s-au luat decizii care au bulversat învăţământul, transmite România TV.

RomaniaTV.net
15 iul. 2013, 20:38
Pricopie îi dă replica lui Funeriu. Ce îi transmite ministrul Educaţiei consilierului lui Băsescu

Într-o postare pe Facebook, Remus Pricopie îi cere fostului ministru mai multă decenţă şi echilibru în declaraţiile pe care le face la adresa învăţământului.

„Nu îmi închipuiam că dl. Daniel Funeriu ar putea să îmbine, într-o manieră atât de dâmboviţeană, atacul politic de joasă speţă cu discursul de reformator, discurs care, evident, nu i se potriveşte”, afirmă Remus Pricopie.

Actualul ministru spune că a simţit pe propria piele modul în care a funcţionat sistemul de Educaţie în timpul mandatului lui Funeriu.

„Ca profesor şi ca părinte ştiu foarte bine cum a funcţionat sistemul de învăţământ cât timp dl. Funeriu a ocupat postul de ministrul, ştiu cât de umilite s-au simţit cadrele didactice, ştiu cât de opac a fost ministerul şi cât de mult a fost bulversat sistemul în urma unor decizii luate prin dictat”, precizează şeful Educaţiei.

Replica a venit după ce fostul ministru al educaţiei Daniel Funeriu a ironizat pe blogul său sistemul de învăţământ şi măsurile luate de actuala guvernare.