Pricopie: Valoarea educaţiei e dată în primul rând de profesori. Vom căuta formula să fie respectaţi

Publicat: Joi, 04 Aprilie 2013 20:47 // Actualizat: Joi, 04 Aprilie 2013 20:47 // Sursa: RTV.net

Valoarea educaţiei este dată în primul rând de profesori, o şcoală va fi atât de bună cât de bune sunt cadrele didactice, de aceea vom căuta să creştem valoarea absolută a bugetului şi să găsim formula pentru ca dascălii să se simtă respectaţi, a declarat joi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Foto: rtv.net

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a participat la dezbaterea cu tema "Este timpul meu - campanie de orientare şi consiliere în carieră", organizată în "Săptămâna altfel" de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împreună cu Universitatea Româno-Americană. La dezbatere au fost prezenţi elevi şi profesori din mai multe licee bucureştene, rectorul Universităţii Româno-Americane, Ovidiu Folcuţ, şi decanul Facultaţii de Drept, Mihaela Prună Jitea.

Remus Pricopie a fost întrebat de profesori cât de importat este dascălul pentru un ministru.

"Eu la revoluţie aveam 19 ani, dar avem profesorii din anii '80 care pot vorbi mai bine despre atuurile şi nenorocirile din educaţie din anii '80. Cred că trebuie să păstrăm ceea ce a fost bun în anii '80 şi să investim în zona de modernitate, de diferenţiere, de cadre didactice. Valoarea educaţiei nu este dată, în primul rând, de elevi şi de studenţi, ci de profesori", a răspuns Pricopie

Ministrul a explicat că dacă într-o şcoală intră elevi slabi, dar sunt profesori buni, copiii mai au o şansă.

"O şcoală va fi atât de bună cât de buni sunt profesorii. Dacă îţi intră elevi buni pe mâna unor profesori slabi, şcoala va fi slabă. Dacă îţi intră elevi slabi pe mâna unor profesori buni, acei elevi au şansa să crească", a mai spus Pricopie, potrivit Mediafax.

Ministrul Educaţiei a recunoscut că bugetul actual este mai mic decât în anii când era secretar de stat, dar a spus că şi-a asumat acest lucru şi va căuta formula pentru ca dascălii să se simtă respectaţi.

"Sunt de acord că salariile sunt mici şi chiar dacă, deocamdată, nu se vede, pentru că solicită mulţi bani, vom căuta soluţii. Am fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în perioada 2007-2008 şi aveam un buget de 5,2 la sută din PIB. Acum am venit ministru cu un buget de 3,21 la sută din PIB. Când am spus da, vin ministru, am ştiut pe ce buget vin şi ştiu care sunt problemele. Prima problemă este să încercăm să creştem acest procent, dar şi valoarea absolută, dar să găsim formula prin care profesorul nu doar să fie respectat, ci să se simtă respectat. Asta înseamnă multe, inclusiv formare, salariu şi multe alte lucruri", le-a mai spus Pricopie celor prezenţi la dezbatere.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 apr 23:03
Votează email 0 email
...sunt cadrele didactice, de aceea vom căuta să creştem valoarea absolută a bugetului şi să găsim method pentru ca dascălii să Citește mai departe...

credit score: 

...
1
EUR
4.8314
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H