Pricopie: Vizita în Statele Unite are semnificaţii majore pentru sistemul educaţional românesc

Publicat: Miercuri, 23 Octombrie 2013 21:52 // Actualizat: Miercuri, 23 Octombrie 2013 21:52 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat că vizita pe care delegația condusă de premierul Victor Ponta o efectuează în SUA marchează începutul unei noi etape a parteneriatului strategic româno-american, etapă centrată pe dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state.

"Vizita pe care delegația guvernamentală a României o efectuează în SUA marchează începutul unei noi etape a parteneriatului strategic româno-american. Dacă până acum, cele două state au reușit să sedimenteze o relație solidă și eficientă din punct de vedere politico-militar, iată că guvernul Ponta creează premisele dezvoltării relaţiilor economice şi consolidării unei cooperări comerciale favorabile pentru economia României", a declarat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a precizat că unul dintre rezultatele concrete ale acestei vizite constă în prelungirea programului de burse Fulbright. De asemenea, ministrul Educației a declarat că miercuri a semnat un protocol de cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite și cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".

"Această vizită în Statele Unite are semnificații majore și pentru sistemul educațional românesc. Pe lângă discuțiile extrem de constructive pe care le-am avut cu reprezentanții unor mari companii precum IBM sau HP, am reușit să asigurăm continuitatea unui program extraordinar pentru studenții, profesorii și cercetătorii români. Este vorba despre programul de burse Fulbright, care a fost prelungit pentru 10 ani, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru încă 10 ani. De asemenea, astăzi, am semnat un protocol de cooperare cu reprezentanții Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite și cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel", prin care ne propunem, printre altele, să încurajăm integrarea studiului Holocaustului, în special a Holocaustului din România, în curriculumul liceal și gimnazial", a completat Pricopie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Remus Pricopie victor ponta Victor Ponta in SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 22:06
...marchează începutul unei noi etape a parteneriatului strategic româno-american, etapă centrată pe Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H