Prietena ucraineană a lui Boris Nemţov spune că primeşte ameninţări. Cere să i se garanteze securitatea

Prietena ucraineană a lui Boris Nemțov, care a asistat la uciderea opozantului rus vinerea trecută la Moscova, a anunțat că a primit amenințări de la reîntoarcerea sa în Ucraina, a anunțat vineri Parchetul General de la Kiev, adăugând că a dat ordin să fie luate toate măsurile pentru 'a-i asigura securitatea', relatează AFP.

06 mart. 2015, 11:34
Prietena ucraineană a lui Boris Nemţov spune că primeşte ameninţări. Cere să i se garanteze securitatea

‘La 5 martie 2015, Anna Durițkaia, martor în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov, s-a prezentat la secția de poliție din Bila Țerkov din regiunea Kiev pentru a anunța că a primit amenințări la viața ei venite de la persoane necunoscute în timpul șederii la părinții săi’, se arată într-un comunicat al parchetului de la Kiev.

‘Procurorul general al Ucrainei, Viktor Șokin, a ordonat să fie luate toate măsurile necesare pentru a proteja viața și sănătatea Annei Durițkaia’, conform aceluiași comunicat.

Citeşte şi Noi detalii în cazul asasinării lui Boris Nemţov, opozantul lui Putin. Poliţiştii au găsit maşina ucigaşilor

O anchetă a fost deschisă pentru ‘tentativă de omor’. Nu au fost oferite mai multe detalii despre amenințările la adresa femeii.

Un purtător de cuvânt al Parchetului General, Andrii Demartino, contactat de AFP, a precizat că ‘forțe speciale ale poliției’ vor asigura protecția martorei.

Manechinul de 23 de ani se afla împreună cu Boris Nemțov (55 de ani) pe un pod situat la doar câțiva pași de Kremlin când acesta a fost împușcat mortal în seara zilei de 27 februarie.

După ce a fost interogată de către anchetatorii ruși, i s-a permis să părăsească Rusia luni seara pentru a se întoarce acasă în Ucraina.

Citeşte şi: Asasinarea lui Boris Nemţov, surprinsă de camerele de supraveghere. Imaginile au fost făcute publice VIDEO