Prietenii lui Naomy au nevoie de o sumă uriașă pentru repatrierea cântăreței. Legenda transgender din România a murit la 47 de ani, într-un spital din Germania

Naomy, cea mai cunoscută femeie transgender din România, s-a stins din viață, cu câteva zile înainte de a împlini 47 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Acum, prietenii săi fac eforturi uriașe pentru a-i aduce trupul neînsuflețit în țară, după ce cântăreața și-a dat ultima suflare într-un spital din Germania.

22 apr. 2024, 10:28
Prietenii lui Naomy au nevoie de o sumă uriașă pentru repatrierea cântăreței. Legenda transgender din România a murit la 47 de ani, într-un spital din Germania
Prietenii lui Naomy fac eforturi pentru repatrierea trupului neînsuflețit al cântăreței

Celebra Naomy s-a stins din viață vineri, 19 aprilie 2024, lăsând un gol imens în sufletele apropiaților și a persoanelor din comunitatea LGBTQ din România, pentru care a devenit un adevărat model încă de la începutul anilor 2000.

Anunțul trecerii în neființă a fost dat de Antonella Lerca Duda, o cunoștință de ale cântăreței, pe rețelele sociale. Ea anunțase inițial că artista se află în comă, fiind internată într-un spital din Dortmund, Germania, după ce a suferit un AVC.

Citește și: Minodora, pusă la zid după moartea lui Naomy. Antonella Lerca Duda: „Deci nu mai pot cu așa ceva”

Naomy ar fi trebuit să sărbătorească împlinirea vârstei de 47 de ani pe data de 25 aprilie, dar, din păcate, destinul său a fost altul.

„Cu inimă grea, vă anunț că Naomy a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi.  Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familie și cei dragi. Odihnă liniștită, Regino”, a fost mesajul postat de Antonela, prin intermediul căruia a dat vestea tristă.

Prietenii lui Naomy fac eforturi pentru repatrierea cântăreței

Naomy și-a petrecut ultimele clipe din viață în Germania, alături de iubitul ei, care i-a stat aproape până la ultima sa suflare. Prietenii și apropiații artistei sunt devastați de durere, dar, cu toate astea, s-au mobilizat și vor să ajute financiar familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit. Se fac eforturi ca sora lui Naomy, Florea, să meargă în Germania pentru a se ocupa de acte.

Citește și: Prietenii lui Naomy sunt șocați după moartea ei. ”Un om care a suferit prea mult”

„Momentan nu se știe exact, pentru că așteptăm să vedem dacă e de acord sora lui Naomy, Floarea, să dea procură asociației care se va ocupa de tot, pentru a face tot ce ține de scoaterea din Germania și repatriere.

Undeva la 7000-9000 euro ar fi în mare costurile repatrierii. Am vorbit cu două asociații, acum așteptăm răspuns. 

Ea are mai mulți frați, dar care nu prea sunt interesați. Am zis să strângem noi bani în mod legal ca să mai acoperim din costuri, doar că nu vrem să luăm din conturi proprii și așteptăm să vedem cum se hotărăște și care dintre cele două asociații ajung la o negociere de repatriere. 

Noi o vom plăti practic pe Floarea să meargă în Germania, pentru că ei nu au posibilități financiare să facă acest lucru”, a declarat S.TSN, un apropiat al lui Naomy, pentru Click!