Prigoană îi cere lui Cristian Preda să demisioneze din PDL: Trăieşte într-o lume paralelă

Deputatul Silviu Prigoană îl acuză pe Cristian Preda că este responsabil pentru scorul foarte mic obţinut de către Sulfina Barbu în sectorul 4 şi îi cere să plece din PDL. Solicitarea lui Prigoană survine după ce Preda şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care candidatul PDL al primăria Capitalei şi-a evaluat scorul obţinut la alegerile locale.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 11:55
Prigoană îi cere lui Cristian Preda să demisioneze din PDL: Trăieşte într-o lume paralelă

Dacă cineva trebuie să-şi dea demisia din PDL, acela este purtătorul de cuvânt al Sulfinei Barbu şi care s-a implicat în campania Sulfinei Barbu şi a obţinut un scor la jumătate din scorul avut de mine„, a declarat Prigoană la România TV.

Deputatul PDL îşi menţine evaluarea iniţială a scorului partidului său de la locale. „Scorul este foarte bun şi repet această sintagmă până când înţelege şi domnul Preda acest lucru”, a comentat Prigoană, arătând că scorul PDL, obţinut după aplicarea unor măsuri dure de austeritate, este mai mare decât cel al USL împărţit la trei, câte partide are Uniunea.

Cât priveşte acuzele punctuale ale lui Preda, Prigoană a replicat dur. „Dânsul trăieşte într-o lume paralelă (…) Nu toţi suntem europarlamentari cu 10.000 de euro pe lună pe campania muncită de mine şi de alţii. Mai sunt şi proşti ca mine„, a mai spus Silviu Prigoană.

Cristian Preda l-a criticat, marţi, pe candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană: „Am văzut tentaţia unora dintre colegii mei de a ascunde acest adevăr foarte neplăcut pentru noi. Unii s-au ascuns de tot şi n-au rostit un cuvânt, deşi în cultura democratică, atunci când eşti angajat într-o bătălie şi o pierzi, trebuie să spui: am pierdut, îl felicit pe învingător! Este un gest de bun simţ democratic elementar. Alţii au mers şi mai departe, nu s-au ascuns, dar au intrat într-un soi de registru al inconştienţei vesele, aş numi-o. E cazul domnului Prigoană, care a făcut un dezastru la Bucureşti şi care în ciuda acestui dezastru, ne spune că a făcut un scor excelent… Ăsta este un stil inacceptabil şi cred că trebuie să înceteze tipul ăsta de politică de proastă calitate, jignitoare la adresa publicului şi în acelaşi timp, o politică incapabilă de a accepta realitatea dură din faţa noastră!”.

Pe 2 aprilie, Prigoană a adresat o solicitare scrisă conducerii democrat-liberale să-l excludă din partid pe europarlamentarul Cristian Preda. Prigoană a motivat propunerea de excludere prin atacurile europarlamentarului la adresa preşedintelui PDL, Emil Boc şi a candidatului partidului la Primăria Generală.

„Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăseşte în PDL şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa preşedintelui PDL şi a candidatului partidului la Primăria Capitalei”, a precizat Silviu Prigoană.

El a adăugat că după ce partidul a hotărât prin vot candidatul la Primăria Capitalei, Cristian Preda a continuat să-l critice şi a aflat cu stupoare că Preda susţine un candidat independent la Primărie în defavoarea candidatului PDL. „Chiar după ce partidul a hotărât prin vot cine va fi candidatul la Primăria Capitalei, dânsul a continuat să mă critice în afara partidului. Acum aflu cu stupoare că dânsul susţine la Primăria Capitalei un candidat independent în defavoarea candidatului PDL”, a spus Prigoană.

În urma scrisorii lui Prigoană, conducerea PDL l-a propus spre excludere pe Preda, dar a revenit asupra deciziei înaintea campaniei electorale.