Prigoană RENUNŢĂ la funcţia de consilier în CGMB

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat că a demisionat, luni, din funcţia de consilier general al Capitalei, după ce a avut o discuţie cu conducerea PDL şi partidul a hotărât că are nevoie de el în Parlament.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 13:40
Prigoană RENUNŢĂ la funcţia de consilier în CGMB

„Am demisionat la ora 13:00 astăzi. Am avut o discuţie cu conducerea partidului şi partidul a hotărât că are nevoie de mine în Parlament. Eu am candidat din partea partidului, nu ca independent (la funcţia de consilier general n.r.)”, a precizat Prigoană, răspunzând unei întrebări.

Silviu Prigoană a fost candidatul PDL pentru Primăria Generală, dar şi primul pe lista consilierilor generali ai Capitalei.

Sorin Oprescu a câştigat al doilea mandat de primar general al Capitalei cu 54,79% din voturile bucureştenilor, potrivit rezultatelor finale anunţate miercuri de Biroul Electoral Municipal. Silviu Prigoană s-a clasat pe poziţia a doua cu 17,12%. Primăriile din sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au fost câştigate de reprezentanţii USL, în timp ce la Sectorul 2 Neculai Onţanu, de la UNPR, a obţinut un nou mandat.

După centralizarea rezultatelor din toate cele 1.223 de secţii de votare din Capitală, mandatul de primar al Capitalei a fost atribuit lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu – 430.512 voturi.

Silviu Prigoană – 134.552 voturi

Potrivit rezultatelor finale, cele mai multe mandate de consilier în CGMB au fost atribuite Uniunii Social Liberale.

USL – 37 de mandate (55,65%)

PDL – 11 mandate (16,52%).

Partidului Poporului – Dan Diaconescu – 7 mandate (10,67%)