Prigoană: Trebuie să fiu cretin că, domn’e, nu vreau să mă întâlnesc cu preşedintele

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, miercuri, că ar accepta "cu mare drag" sfaturi de la preşedintele Traian Băsescu, dar a precizat că "lumea s-a schimbat în opt ani de zile mult" şi nu crede că şeful statului ar avea timp să stea de vorbă cu el "la câte are pe cap".

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 14:49
Prigoană: Trebuie să fiu cretin că, domn’e, nu vreau să mă întâlnesc cu preşedintele

Întrebat dacă nu ar vrea să îi ofere preşedintele Băsescu, fost primar al Capitalei, nişte sfaturi, Silviu Prigoană a răspuns: „Cu mare drag! Dar lumea s-a schimbat în opt ani de zile mult. Cu totul, că sistemele de administraţie rămân identice, sunt aceleaşi, dar lumea s-a schimbat şi dânsul, dacă eşti desprins o perioadă de un domeniu de activitate… Dacă te desprinzi să zicem în informatică, şase luni, eşti depăşit. Şi în administraţie, dacă nu ai stat acolo în continuare, s-au schimbat sistemele, nu că nu ştii administraţie, ştie administraţie, are de toate. Şi orice sfat prinde bine, e un plus pentru mine, dar nu cred că dânsul ar avea timp să stea de vorbă cu mine zece minute în campania asta electorală. Nu cred că ar avea timp la câte are pe cap„.

Prigoană a susţinut că el îşi doreşte să aibă o astfel de discuţie.

Trebuie să fiu cretin că, domn’e, nu vreau să mă întâlnesc cu preşedintele, care a fost prima general un mandat şi jumătate, cât a prins dânsul. Eu am discutat cu toţi primarii care au fost, ce probleme au avut, unde, sunt interesat de problemele astea care există în administraţie, că e păcat să mă duc acum pe un drum să fac eu cărare, când există un drum bătătorit. Aş fi onorat să mă cheme la o discuţie pe tema asta, dar nu cred că are timp în agendă. Un preşedinte de stat e un preşedinte de stat. Şi aşa i se dau agendele peste cap cu tot felul de neprevăzute, că apar neprevăzute. O înmormântare la Suceava nu era în agendă. Apar tot felul şi atunci îţi dai agenda peste cap”, a adăugat candidatul PDL la Primăria Capitalei.

El a susţinut din nou că nu a luat parte la o întâlnire cu preşedintele Băsescu în această săptămână, la sediul din Modrogan.

„Eu am dat un comunicat de presă că eu nu m-am întâlnit cu Traian Băsescu, ultima oară m-am întâlnit acum patru săptămâni în Parlament. Deci, ce s-a discutat acolo, cum s-a discutat, habar nu am, dacă a fost sau nu a fost. Eu am fost numai o jumătate de oră din trei ore, cât a durat şedinţa, şi la final am făcut şi o conferinţă de presă cu Emil Boc şi cu preşedinta pe Bucureşti. În rest, eu habar nu am de nimic. Deci, mie nu mi s-a făcut niciun reproş. Dacă ar fi vrut să îmi facă un reproş, am telefonul, îl ştie, mă găsea în Parlament oricând, nu era o problemă”, a afirmat Prigoană.

Chestionat în legătură cu prezenţa lui Traian Băsescu luni noaptea în Modrogan, Prigoană a insista: „Nu a fost, domn’e, acolo, eu nu m-am întâlnit cu el. Eu nu am stat permanent acolo, din trei ore am stat o jumătate de oră. Am discutat cu o parte din BPN de povestea cu alegerile pe Bucureşti şi când au început să discute de construcţia pe ţară m-am cărat la mine jos”.

În legătură cu informaţiile din presă privind reproşul pe care i l-ar fi adus Băsescu, Prigoană a apreciat că sunt „intoxicări”.

„Probabil cineva, să se dea bun, din partid sau chestie de asta, că s-a întâlnit el cu preşedintele: «Bă, m-am întâlnit cu preşedintele», chestii din astea româneşti”, a adăugat Prigoană.

Întrebat dacă ştie ce părere are Traian Băsescu despre candidatura sa, Prigoană a spus că habar nu are.

„Nu ştiu, că nu am discutat. Habar nu am. Nu m-a sunat, nu am discutat, habar nu am. Nici nu am fost foarte interesat de părerea preşedintelui, el are o grămadă de treabă, ce să se mai ocupe el de partid, cum bat ăştia câmpii. El a spus în mod clar că atunci când termină mandatul se ocupă de o fundaţie sau ceva să facă oameni politici. La revedere! Nu şi-a exprimat dorinţa să vină înapoi să îl punem preşedinte onorific, să îl băgăm în seamă sau chestii din astea… El putea să spună că «aşa cum este Iliescu, vreau şi eu»”, a mai spus Prigoană.

Prigoană a mai declarat că îi va demonstra preşedintelui Traian Băsescu faptul că actual edil, Sorin Oprescu, nu este imposibil de bătut în alegeri, însă, despre mandatul lui Oprescu, a precizat că are de spus „numai de bine”.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţia şefului statului că Oprescu este un candidat „greu de bătut”, Prigoană a răspuns: „Da, aşa a zis, la un post de televiziune. Dar, mă rog, eu am să îi demonstrez că e greu de bătut, dar nu imposibil. Varianta cu imposibilul nu a spus-o, deci există o şansă. Nu să îl bat, că nu e vorba de o partidă de box. Probabil ce o să transmit eu bucureştenilor, background-ul meu de până acum, o să fie convingător. Şi lupta mea va fi cu mine, nu cu domnul Oprescu”.

Potrivit unor surse citate marţi de Hotnews, preşedintele Traian Băsescu a participat, luni noaptea, în Modrogan, la o discuţie cu liderii PDL şi l-a ironizat pe Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, întrebându-l „Ai negociat toată primăria cu Oprescu sau au rămas bucăţi nenegociate?”.

În replică, Silviu Prigoană a negat „categoric” că ar fi existat o întâlnire între el şi şeful statului luni noaptea, parlamentarul afirmând marţi, într-un comunicat, că informaţiile apărute în acest sens „sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass-media”.

„Informaţiile apărute în presă privind o întâlnire pe care aş fi avut-o la sediul PDL Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass-media de către cei care se tem că peste două luni voi deveni Primar General al Municipiului Bucureşti. Sunt jocuri politice murdare, în plasa cărora, din păcate, a căzut o parte a presei. Neg categoric că ar fi existat o întâlnire între mine şi preşedintele României ieri seară sau în ultimele săptămâni. Pentru cei care sunt interesaţi de intersectările pe care le au doi cetăţeni liberi, fie ei şeful statului şi candidatul PDL Bucureşti la Primăria Generală, fac precizarea că ultima dată când l-am văzut pe Traian Băsescu a fost la discursul ţinut în Parlament în urmă cu aproape 4 săptămâni, pe data de 7 martie”, a susţinut marţi Prigoană.

Totuşi, surse din PDL au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi reproşat candidatului PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, luni noaptea, în Modrogan, o „înţelegere” cu actualul primar general, Sorin Oprescu, în privinţa alegerilor locale. Conform surselor citate, concret, şeful statului i-ar fi reproşat lui Prigoană faptul că firmele familiei sale au contracte cu Primăria şi că Silviu Prigoană ar fi avut chiar şi o întâlnire cu Sorin Oprescu.