Prim ministrul Danemarcei îşi amână nunta pentru a treia oară ca să participe la summitul UE

Prim ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, şi-a amânat nunta pentru a treia oară în mai puţin de doi ani, pentru a participa la summitul UE din 17-18 iulie.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 08:49
Prim ministrul Danemarcei îşi amână nunta pentru a treia oară ca să participe la summitul UE

Summitul pe tema propunerilor privind fondul de sprijin pentru restartarea economiei europene după criza COVID 19 va avea loc în datele de 17 şi 18 iulie. Este prima întâlnire pe care liderii europeni o vor avea după ce în majoritatea ţărilor s-au impus restricţii de circulaţie.

Mette Frederiksen avea nunta programată pe data de 18 iulie, astfel că s-ar fi suprapus celei de-a doua zi de summit. Aceasta a scris pe Facebook că „trebuie să apere interesele Danemarcei”. Danemarca se opune propunerii de acordare de fonduri de ajutorare, nerambursabile, ţărilor afectate grav de criza noului coronavirus.

Danemarca, Austria, Suedia şi Olanda consideră că fondul propus de 750 de miliarde de euro  este prea mare şi insistă ca orice fonduri alocate să fie rambursate.

Data summitului a fost anunţată la începutul acestei săptămâni, astfel încât Frederiksen s-a văzut obligată să-şi schimbe din nou planurile.

„Abia aştept să mă mărit cu acest bărbat extraordinar, dar evident că nu poate să fie nimic uşor. Aşa că, întâlnirea Consiliului Europei a fost stabilită exact în sâmbăta din iulie când trebuia să ne căsătorim”, a scris ea pe Facebook.

Prim ministrul a adăugat că are noroc, pentru că bărbatul ei este foarte răbdător. O nouă dată nu a fost încă anunţată, probabil pentru a nu tenta soarta.

Cuplul trebuia iniţial să se căsătorească în vara lui 2019, dar au intervenit alegerile generale şi s-au văzut nevoiţi să mai aştepte.

Citeşte şi: O jumătate de milion de oameni pe plajele din sudul Angliei. Autorităţile au declarat „incident major” VIDEO