Prim-solista Teatrului „Oleg Danovski” a murit cu o zi înainte de a împlini 36 de ani

Cu o zi înainte de a-şi serba a 36-a aniversare, Roxana Bageac, prim-solista Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, s-a stins din viaţă, după o luptă îndelungată cu o boală necruţătoare. Pagina sa de Facebook este plină de mesajele prietenilor şi colegilor îndureraţi de tragica veste.

RomaniaTV.net
15 sept. 2015, 07:47

Roxana Camelia Bageac, solistă în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet Constanța, a murit, după ce în ultimele luni s-a luptat cu o boală necruțătoare. Marţi, solista de operă ar fi împlinit vârsta de 36 de ani.  

Cariera sa a fost una bogată și plină de succes.
 
2006-2015: solist la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța;
2004–2006: artist liric la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța;
2001-2004: corist la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța;
1999-2001: corist la Filarmonica Marea Neagră, Constanța;
2004: Facultatea de Arte, Constanța, secția Canto;
1999: Liceul de Arte Dimitrie Cuclin, Galați.

Mesaje de condoleanţe de la colegi şi prieteni

„R.I.P – Draga noastra draga , draga Liu , draga Violetta , draga Roxana ! Domnul nu a mai avut rabdare … te-a chemat in Ceruri , sa fii tu Craiasa in Corul Ingerilor , iar pe noi , ne-a lasat aici , sa-ti ducem dorul , suflet nobil , mai tristi , mai goi si mai saraci ! Ne vei veghea de acolo , de Sus iar noi ne vom aminti mereu cu drag despre prietenia , frumusetea si mai ales despre talentul si profesionalismul tau inegalabil ! Multumim ca ai existat , Roxi !Dumnezeu sa-ti odihneasca sufletul in Pace , intr-o Vesnicie de Liniste si Lumina ! Adio , draga noastra draga ! Dormi in Pace !”, a fost mesajul colegilor de pe pagina teatrului „Oleg Danovski”.

„Sunt profund şocată şi îndurerată de moartea dragii mele Liu… Este îngrozitor de trist şi de nedrept ca un om atât de tânăr, de frumos şi talentat să plece atât de repede dintre noi… A fost o bucurie să o cunosc şi să lucrez cu ea şi îi mulţumesc că ne-a dăruit tuturor sufletul, talentul şi sensibilitatea ei… Condoleanţe familiei şi tuturor celor care au iubit-o şi au preţuit-o… Dumnezeu să o odihnească în Pacea şi Lumina Lui ! Cu imensa tristeţe, Alice Barb

„Mie nu mi-au trebuit ani pentru a te cunoaste, ci mi-au ajuns cateva luni. Nu mi-au trebuit decat cateva sunete,izvorate din vocea ta mirifica,pentru a-mi da seama ca erai o soprana respectata. Offf,Roxana! Am tot sperat ca te vei face bine. Cat am fost in acel frumos colectiv al operei,mereu m-am interesat de starea ta de sanatate. Il aveam pe tata bolnav,apoi l-am pierdut si vroiam sa te ajut cum puteam eu,din experienta pe care o acumulasem. O rugam pe Smaranda sa-ti transmita sa renunti la citostatice, sa treci numai pe tratamente naturiste,sa invingi boala aia si sa te intorci langa noi,colegii tai…Insa boala a fost prea avansata. A fost prea grea pentru organismul tau fragil. Cancerul a mai luat o viata…a luat viata ta draga mea, tu care maine ai fi implinit 35 de ani. Lacrimi,durere,suferinta…muzica se opreste si ramane o liniste apasatoare. Asa si trebuie sa fie,fiindca muzica a pierdut o valoare incontestabila,iar lumea un om cu un caracter deosebit. Acum incanti ingerii cu glasul tau…Acum te asculta si tatal meu…Cu adevarat un an 2015 execrabil!!!”

„Roxi ! Am vrut să te sun, să te întreb ce faci, dacă totul e bine. N-am mai apucat……..”

„Doamne Roxi! Mult prea devreme ai plecat dintre noi! Dumnezeu să te aibă în grija lui!”

„Cuvintele sunt de prisos atunci când ni se blochează mintea şi sufletul de tristeţe. Mare păcat…”

„Pare ca întâlnirea cu colegii tăi de liceu acum două luni să fi fost special aranjată pentru tine… Odihneşte-te în pace!”

„Cuvintele sunt de prisos, avand in vedere ca te-am si cunoscut…sunt socata, trista, revoltata…Cel de sus s-a grabit sa te duca printre ingerii din ceruri, desi tu erai un INGER aici pe pamant…frown emoticon…Vei ramane vesnic in inimile tuturor celor ce te-au cunoscut si ascultat…o voce de aur, un suflet si un chip angelic, un mare talent…dar o imensa pierdere! Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Bageac Roxana Camelia! frown emoticon ….De acum vei canta in …Rai…:(((((((…..Iar imi curg lacrimi amare…maine ar fi fost ziua ta de nastere…frown emoticon…Eu tot iti spun: La multi ani in …eternitate…”

Colega de scenă Carmen Marinela: „Draga noastră dragă, dragă Liu, dragă Violetta, dragă Roxana! Domnul nu a mai avut răbdare… te-a chemat în Ceruri, să fii tu Crăiasă în Corul Îngerilor, iar pe noi ne-a lăsat aici, să-ţi ducem dorul, suflet nobil, mai trişti, mai goi şi mai săraci! Ne vei veghea de acolo, de Sus iar noi ne vom aminti mereu cu drag despre prietenia, frumuseţea şi mai ales despre talentul şi profesionalismul tău inegalabil! Mulţumim că ai existat, Roxi! Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul în Pace, într-o Veşnicie de Linişte şi Lumină! Adio, draga noastră dragă! Dormi în Pace!