Prima apariţie publică a lui Lukaşenko, după ce s-a zvonit că ar fi grav bolnav: „N-am de gând să mor. Nu voi ierta pe nimeni”

Televiziunea publică din Belarus a publicat primele imagini cu președintele țării, Aleksandr Lukașenko, după speculațiile potrivit cărora acesta ar fi fost grav bolnav.

24 mai 2023, 09:53
Prima apariţie publică a lui Lukaşenko, după ce s-a zvonit că ar fi grav bolnav: „N-am de gând să mor. Nu voi ierta pe nimeni”

Dictatorul Aleksandr Lukaşenko a spus, în cadrul unei întâlniri oficiale, că „nu are de gând să moară” și că a avut doar un adenovirus.

„Băieți, eu nu voi ierta pe nimeni, pe nimeni, dacă cineva se gândește că m-am pregătit să mor, liniștiți-vă. Nu e nimic altceva decât o părere a rețelelor sociale și a Telegramului”, a spus el, potrivi imaginilor publicate pe canalul de Telegram Nexta și canalul Pul Pervogo, canal de stat ce informează despre activităţile lui Lukaşenko.

„Ce am avut eu acolo? Un adenovirus? Acesta se vindecă în trei zile. Dar cum eu nu am avut posibilitatea să mă tratez, pentru că am fost ba în Moscova, ba in Leningrad, ba am fost la subtonic (n.red. ziua muncii de sâmbătă), ba am fost în piață și m-au îmbrățișat cu aceste fete, ba am fost în Gomel, toate astea s-au adunat. De aceea, nu am de gând să mor. Încă vă veți chinui foarte mult. Și vreau ca voi, în sfârșit, să înțegeți: Avem cea mai dificilă situație în jurul nostru”, a continuat el, potrivit Digi 24.

Lukaşenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de 9 Mai de la Moscova şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin. Apoi a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, iar acest lucru a alimentat speculaţii că Lukaşenko ar fi fost internat într-un spital.

Un canal de ştiri de stat din Belarus a publicat săptămâna trecută o fotografie cu Aleksandr Lukaşenko în vizită la ceea ce este prezentat a fi un centru de comandă militar. În imagine, Lukaşenko apare cu un bandaj la mâna stângă, similar cu cel pe care l-a purtat și la parada de 9 mai, din Moscova, ultima oară când a fost văzut în public.

Citeşte şi: Evgheni Prigojin, şeful grupului Wagner: „Cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume”