Prima balenă ucigaşă albinoasă, descoperită în nordul Pacificului VIDEO

Când cercetătorii au văzut o aripioară albă la suprafaţa apelor, în apropierea Peninsulei Kamchatka din Rusia, au ştiut că este vorba despre un animal unic: o orcă albinoasă, prima descoperită vreodată.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 07:17
Prima balenă ucigaşă albinoasă, descoperită în nordul Pacificului VIDEO

Balena ucigaşă albă vâna într-un grup de 12 exemplare, colorate normal, şi avea cel puţin 16 ani. Aceste animale pot ajunge până la vârsta de 60 de ani.

Prima orcă albinoasă a fost zărită de experţii de la universităţile din Moscova şi de la Sankt Petersburg şi a primit porecla „Iceberg„, după ce i-au văzut aripioara dorsală la suprafaţa apei.

„Iceberg este un simbol al tot ce este pur, sălbatic şi încântător în ocean”, a declarat Erich Hoyt, co-director al proiectului Orca.

„Trebuie să menţinem oceanul sănătos, pentru a avea întotdeauna parte de astfel de surprize”, a mai spus cercetătorul.

Zona din jurul insulelor Commander, unde a fost văzută Iceberg, face parte din cea mai mare rezervaţie marină a Rusiei.

„Iceberg pare să fie foarte sociabilă. Ştim că orcile stau cu mamele lor toată viaţa, şi din câte am văzut noi, ea se afla la dreapta mamei sale, cu fraţii săi lângă ea”, a explicat dr. Hoyt.

Există planuri pentru extinderea rezervaţiei marine ruse din Pacific, iar oamenii de ştiinţă spun că ar trebuie să facă parte dintr-o reţea de rezervaţii, pentru a proteja habitatul ameninţat al balenelor şi delfinilor din estul Rusiei. Habitatul lor este ameninţat de pescuitul excesiv, explorarea masivă a petrolului şi gazelor, de traficul naval şi de potenţialele deversări de petrol.