Prima bancă unde dai casa înapoi dacă nu mai poţi plăti

Publicat: Miercuri, 09 Martie 2016 10:51 // Actualizat: Miercuri, 09 Martie 2016 10:51 // Sursa: romaniatv.net

UniCredit e prima bancă din România care va lansa pe piaţă un credit ipotecar cu posibilitatea cedării bunului ipotecat în schimbul stingerii datoriei.

Băncile ”profită” de legea dării în plată şi încep să-şi modeleze produsele de creditare după această lege şi aruncă pe piaţă credite ipotecare de achiziţie cu opţiunea de cedare bun, anunţă zf.ro. UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a adus pe piaţă un produs nou de creditare imobiliară în lei, cu avans de 35%, banca luând această decizie chiar în toiul discuţiilor privind darea în plată.

Prin noul produs al UniCredit Bank „credit ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun“, clientul are posibilitatea de a opta pentru cedarea imobilului achiziţionat şi stingerea tuturor obligaţiilor faţă de bancă, în situaţia în care înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile de la scadenţa obligaţiilor de plată generate de: creşterea valorii ratelor (cu cel puţin 15%) ca urmare a fluctuaţiei Robor/Euribor, sau reducerea semnificativă a veniturilor (cu cel puţin 15%), şomajul sau decesul împrumutatului.

Contactaţi de bankingnews.ro, şefii UniCredit au confirmat informaţia, dar au spus: “creditul ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun - nu e încă disponibil clienţilor. Acest produs e în proces de calibrare şi mai poate suferi schimbări şi ajustări”.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea dării în plată prima casa Prima Casă 2016 Unicredit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mar 12:26
Votează email 0 email
...sau reducerea semnificativă a veniturilor (cu cel puţin 15%), şomajul sau decesul împrumutatului. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/prima-banca-unde-dai-casa-inapoi-daca-nu-mai-poti-plati_279159.html#ixzz42OsbZNCq ...
09 mar 11:09
... UniCredit e prima bancă din România care va lansa pe piaţă un credit...
09 mar 11:05
...Mar 09, 2016Prima bancă unde dai casa înapoi dacă nu mai poţi plătimie, Mar 09, 2016...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H