Prima Casă 2019. Ministrul Finanţelor a anunţat ce se întâmplă cu programul anul acesta

Programul "Prima Casă" nu va deveni unul social, a declarat Ministrul Finanţelor. Eugen Teodorovici a precizat că anul acesta se vor păstra aceleaşi condiţii ca anul trecut şi nu va fi condiţionat de veniturile sau de vârsta solicitantului.  Programul este deocamdată blocat, iar ministrul finanţelor dă vina pe Klaus Iohannis, deoarece acesta nu a promulgat bugetul.

RomaniaTV.net
28 feb. 2019, 10:34
Prima Casă 2019. Ministrul Finanţelor a anunţat ce se întâmplă cu programul anul acesta

PRIMA CASĂ 2019. Programul „Prima Casă” 2019 rămâne la fel, după ce Guvernul a luat în calcul să transforme programul într-unul social. Şi se mai pregăteşte ceva: autorităţile iau în calcul eliminarea ROBOR. 

„A fost o discuţie în a schimba programul într-unul mai social, să spunem, o discuţie tot de la BNR rezultată, din propunerea BNR-ului, şi era să mă las păcălit de chestia asta. Adică nu se schimbă nimic, nu este prima casă socială, este prima casă. Când se aprobă bugetul, eu sper ca domnul preşedinte să facă în aşa fel încât să, mi-aţi adus aminte şi de buget, cum uitam eu de bugetul nostru cel de toate zilele. Şi programul Prima Casă este afectat pentru că toate se leagă. Noi putem cheltui în limita a 1/12 din bugetul anului anterior, dar undeva este o limită, nu mai poţi să bagi în acest fel”, a spus Eugen Teodorovici, citat de Antena3.