PRIMA CASĂ 2018 are fonduri de 2 miliarde de lei: Scopul este ca băncile să acorde credite ipotecare cu produse proprii

Publicat: Miercuri, 10 Ianuarie 2018 10:04 // Actualizat: Miercuri, 10 Ianuarie 2018 12:20 // Sursa: romaniatv.net

Programul Prima casă, administrat de FNGCIMM, are o alocare de 2 miliarde de lei în 2018, în scădere faţă de 2017 când a fost de 2,5 mld. lei sau faţă de 2016, când bugetul pus la dispoziţie de stat pentru acest program a fost de 2,94 miliarde de lei.

„Alocarea plafoanelor face parte dintr-o strategie multianuală care a fost subiectul hotărârii de guvern din 28 noiembrie 2016. Atunci s-a hotărât ca în anul 2018 să fie alocate 2 mld. lei pentru Prima casă, iar în anul 2021 alocarea va scădea la 1,5 mld. lei", a spus Alexandru Petrescu, şeful FNGCIMM, pentru Ziarul Financiar.

Beneficiarii programului Prima casă pot lua împrumuturi de cel mult 66.000 de euro pentru locuinţe noi şi 54.000 de euro pentru locuinţe vechi, cu un avans de 5%, faţă de un avans de 15 – 25%, cât este cerut de bănci pentru un credit imobiliar standard.

Garanţiile oferite de stat prin programul Prima casă au făcut ca aproape 80% din creditele ipotecare să se acorde prin programul Prima casă.

„Pe de altă parte, conform cifrelor noastre din 2017, media avansului a fost de 7- 8%. Deci chiar dacă beneficiarii pot plăti doar 5% avans, aceştia preferă să plătească mai mult pentru a avea o rată mai mică."

Unul din obiectivele FNGCIMM este de a stimula acordarea de credite imobiliare de către bănci, altele decât cele oferite prin programul Prima casă.

„Dorim să avem bănci care sunt încurajate şi îşi materializează intenţia de avea credite ipotecare cât mai multe pe produse proprii. Dacă ne întoarcem la geneza programului Prima Casă, din 2009, el a fost gândit să încurajeze băncile să acorde credite imobiliare. Nu vrem ca băncile să îşi păstreze ponderea principală de creditare pentru achiziţia de imobile prin Prima casă."

Dobânda la creditele pentru construirea locuinţei va scădea de la 2,5%Ă ROBOR la trei luni în 2017 la 2% Ă ROBOR la trei luni pentru programul Prima casă din 2018. Dobânda la creditele pentru achiziţia de locuinţe va rămâne la acelaşi nivel de 2% ROBOR la trei luni. „Începând din T4 al anu­lui trecut, avem un pilot, un test de dimi­nuare la maximum a elementului uman, o automatizare a procesului de evaluare, astfel încât să putem avea o mai bună predicti-bilitate vizavi de bănci şi de beneficiarii programului."

FNGCIMM are de anul acesta un nou portal online, unde există o zonă de interogare, iar beneficiarii pot afla astfel în timp real unde este dosarul şi dacă există probleme în procesare şi evaluare.

Citeşte şi PRIMA CASA 2018. Bani mai puţini în programul Prima Casă. Cum îşi pot cumpăra casă, cu bani mai puţini, cei care dispun de cash

 
loading...
18 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bănci buget prima casa credite prima casa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 09:11
Răspunde | Votează email 0 email
Ivana Pedro
Salut,
Sunt dna Ivana Pedro, creditor legal împrumutat. Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă rezolva datoriile sau pentru a vă achita facturile? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza unei finanțări necorespunzătoare? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare. Iată o oportunitate pentru a obține împrumutul dvs. astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Contactați-ne acum prin e-mail la ([email protected])

Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice sumă aveți nevoie la o rată de dobândă ieftină și accesibilă. Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și securizat, suntem o companie de împrumut reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la ([email protected])
Mulțumesc.
12 nov 15:48
Răspunde | Votează email 0 email
Citrus Loans
ÎMPRUMUT AUTENTIC.
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; ([email protected])
Mulțumesc
05 oct 16:30
Răspunde | Votează email 0 email
aisah
Fii atent aici. Nimeni nu vă poate ajuta aici sau chiar vă poate sugera cum puteți obține ajutor financiar. Orice răspuns al unui împrumutător la întrebarea dvs., TREBUIE să ignorați, pentru că sunt SCAMS ... adevărați SCAMS ... am fost o victimă de care am fost smulși cu mii de dolari ... bine mulțumim lui Dumnezeu pentru o soră creștină care ma referit la o organizație de împrumut formată de un om creștin. se numește DAN HONESTY. Mi-au făcut viața una valoroasă și i-au dat o semnificație. Când sora mi-a dat contactul, i-am contactat. Apoi am cerut un împrumut cu toate dovezile necesare pentru a dovedi că am nevoie de un împrumut, au aprobat un împrumut de 45.000 EUR și în 48 de ore după ce au întrunit cerințele necesare, împrumutul meu a fost depus în contul meu bancar fără garanții. Deși am fost foarte nervos cu organizația de împrumuturi la început din cauza experiențelor mele anterioare rele, mai ales când problema mea de a rezolva acuzațiile de transfer a venit, îmi păstrez credința datorită faptului că ruda mea ma referit, , și așa cum Dumnezeu ar trebui să aibă, puțin știam că deficiențele mele financiare au ajuns la un HALT final. Dacă nu, pentru o trimitere rapidă de la o soră creștină la acea sursă autentică, aș fi regretat viața mea totală, pentru că la acel moment am divorțat doar pe tatăl fiului meu, iar fiul meu (Kennett) sa confruntat cu o viață și situația morții. M-am confruntat cu facturile sale de spital și mă confruntam, de asemenea, cu blocarea pieței în apartamentul meu. Detaliile despre această organizație a lui GOD SENT nu vor fi dezvăluite de acum înainte din teama impersonării (pentru că sa descoperit că unele persoane nu au nevoie de ajutor financiar, ci doar vor să colecteze bani de la această organizație creștină creștină). Și din acest motiv nu dau niciodată împrumutul. Trebuie să le puteți convinge foarte bine și să oferiți dove
04 oct 08:16
Răspunde | Votează email 0 email
Jean Carlos
Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii ( [email protected] sau Whatsapp +16234044993 ). Oferim deasemenea imprumuturi persoanelor, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: [email protected] sau Whatsapp +16234044993
04 sep 13:09
Răspunde | Votează email 0 email
Mariana
Locuiesc in Bucuresti Romania si sunt fericita astazi? Mi-am spus eu că orice împrumut de împrumut care mi-ar putea schimba viața și familia mea, o voi îndruma pe orice persoană care caută împrumut pentru ei. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, vă rugăm să îi contactați și vă rog să-i spuneți că doamna Mariana v-a referit la ele. [email protected]
12 iul 05:22
Răspunde | Votează email 0 email
Dobson
Aveți nevoie de un împrumut sau de bani pe termen scurt cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 2%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, credite de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați să oferim servicii financiare multor clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în termen de 8 ore. Contactați-ne la: [email protected]
20 iun 07:35
Răspunde | Votează email 0 email
europa financial growth
Stimate Domn / Doamnă
Mă bucur să vă informez cum să împrumut împrumuturi imediat, aș dori să introducă compania noastră și produsele noastre, sperăm că putem stabili relații de afaceri în viitor.

De mai mult de 16 ani am fost specializați în împrumutat, avem echipamente avansate atât acasă, cât și în străinătate. Este clar că debitorii din EUROPA COMPANY FINANCIAL CREȘTERE oferă cel mai mic de 2% din împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: [email protected], tel .: 16328584522 Daca sunteti interesat, vă rugăm să-mi spuneți că Vă pot oferi informații mai detaliate. Mă bucur să vă servească.

Cu stimă,
Macus
20 iun 07:17
Răspunde | Votează email 0 email
Josef wilmer
Necesitatea de a vă rezolva problemele financiare?
Aveți nevoie de capital pentru afacerea dvs.?
Aveți nevoie să vă lichidați datoriile?

Serviciile noastre sunt foarte rapide și de încredere, deoarece oferim împrumuturi atât pentru întreprinderi, cât și pentru persoane fizice, la doar 2%, pur și simplu contactați-ne acum la [email protected] și bucurați-vă de serviciile noastre de creditare de încredere de astăzi.
19 iun 23:03
Răspunde | Votează email 0 email
Domnul James Caver
Aveți nevoie de orice fel de împrumut? dacă da, atunci contactați-mă astăzi pentru un împrumut rapid la rata dobânzii de 3% email: [email protected]

Toate cele bune
Domnul James Caver
12 iun 05:44
Răspunde | Votează email 0 email
Ane
Acest lucru pentru a informa publicul larg că împrumutul ușor este acum acordat la o rată a dobânzii de 2%, doar persoane serioase sunt necesare pentru a vă înscrie. a lua legatura
Agent de împrumut: Larry Buknor
Website: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
Agent de împrumut: Larry Buknor
Numărul Numărul Numărul: +18454007792
Email: [email protected]
Mulțumesc.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H