Prima Casă. Se modifică pragul de venituri pentru admiterea în program

Publicat: Marţi, 08 Octombrie 2019 16:57 // Actualizat: Marţi, 08 Octombrie 2019 16:57 // Sursa: romaniatv.net

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi o propunere legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin are programului "Prima Casă" i se atribuie un caracter social, iar pragul de admitere în program se modifică.

Foto: rtv.net

Modificarea OUG 60/2009 adoptată marţi prevede introducerea pragului de venit pentru beneficiarii programului. La data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi 7.000 lei.

Deputaţii din comisie au aprobat un amendament astfel încât la calculul acestor limite nu vor fi luate în considerare beneficiile de asistenţă socială primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil, dacă acestea duc la depăşirea pragului de 4.500 de lei.

Raportul comisiei la acest proiect a fost aprobat cu 14 voturi "pentru" şi o abţinere şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Creditele destinate achiziţiei de locuinţelor pot fi garantate de către stat în procent de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Pentru creditele destinate achiziţiei celorlalte categorii de locuinţe procentul garantat de către stat poate fi de maximum 40% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Creditele destinate achiziţiei locuinţelor de către persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de către stat în procent de 100%, au mai stabilit deputaţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
modificari prima casa prag venituri prima casa prima casa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H