„Casa Mea”, un nou program pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă. Vezi câţi bani poţi obţine cu un avans de 15%

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR a declarat că oferta bancară "Casa Mea", vândută de o instituţie de credit, este o alternativă avantajoasă la programul guvernamental Prima Casă.

RomaniaTV.net
10 mai 2017, 10:12
„Casa Mea”, un nou program pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă. Vezi câţi bani poţi obţine cu un avans de 15%

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat, la conferinţa organizată de revista Capital, că oferta bancară „Casa Mea”, vândută de o instituţie de credit, este răspunsul băncilor la iniţiativa guvernului care a lansat, în perioada de criză, programul Prima Casă. „Este o variantă avantajoasă de creditare. Avansul este de 15%, iar valoarea imobilului poate ajunge până la 100.000 de euro, mult peste pragul de 65.000 de euro impus de Prima Casă. Este un semnal pozitiv că băncile vin cu iniţiative şi oferte care să concureze programul guvernamental”, a explicat Adrian Vasilescu, potrivit Capital.

De asemenea, secretarul de stat în ministerul Finanţelor, Enache Jiru, a explicat că statul încurajează şi stimulează băncile să-şi crească expunerea la creditele imobiliare înafară de cele acordate prin programul Prima Casă.